Utrecht dreigt smaakmakers te verliezen: “We moeten transfers maken”

Foto: Utrecht dreigt smaakmakers te verliezen: “We moeten transfers maken”

FC Utrecht dreigt een aantal dragende spelers kwijt te raken deze zomer. Technisch directeur Jordy Zuidam stelt dat de Domstedelingen een aanzienlijk bedrag moeten binnenhalen aan uitgaande transfers. Toch hoopt de Eredivisionist ook een aantal contracten te kunnen verlengen.

Zuidam laat zich uit over transferzomer

Recent deed Utrecht de eerste zomertransfer door Souffian El Karouani transfervrij van NEC over te nemen. Zuidam probeert daarnaast Bas Dost en Sander van de Streek binnenboord te houden. “Met Dost hebben we afgesproken om daar de komende periode over in gesprek te gaan”, klinkt het in gesprek met ESPN.

“Met Van der Streek waren we al in gesprek, maar we kennen zijn ambities”, vervolgde de directeur. “Hij wil misschien een stap maken naar het buitenland. We doen er als club wel alles aan om hem te behouden.” Zuidam geeft aan ook te willen verlengen met clubicoon Mark van der Maarel, die ook na zijn carrière een rol moet gaan vervullen bij de Domstedelingen.

Douvikas en Booth

Vanuit financieel oogpunt moet Utrecht ook een aantal spelers verkopen. Uitblinkers Anastasios Douvikas en Taylor Booth vertrekken daardoor mogelijk al uit de Galgenwaard. “Om eerlijk te zijn is de kans minimaal dat hij blijft. Van spelers als Booth en Douvikas weet ik dat er veel interesse is. Als we de club gezond willen houden, moeten we transfers maken. We hebben als doel om voor zo’n 12 miljoen euro te verkopen. Dat moeten we volgend jaar weer doen. Dan zijn dat jongens die een waarde vertegenwoordigen.”

Maakt Douvikas de eerste tegen Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Utrecht aan kwaliteit inboeken?

  • Denk het wel
  • Hoeft zeker niet
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie