Mark van der Maarel

Leeftijd: 34

Het laatste nieuws over Mark van der Maarel

Mark van der Maarel is een Nederlandse verdediger. Hij streek in 2008 neer bij FC Utrecht, waar hij in 2024 zijn afscheid aankondigde.

  • Van der Maarel speelt momenteel voor FC Utrecht
  • Als prof kwam de verdediger nooit uit voor een andere club
  • Hij verloor de bekerfinale van 2016

Clubcarrière

Van der Maarel werd op 12 augustus 1989 geboren in Arnhem. Zijn voetbalcarrière ging van start bij amateurclub SV Argon, dat hij in 2006 inruilde voor toenmalig profclub HFC Haarlem. De verdediger vertrok al na twee jaar om zijn geluk te beproeven bij FC Utrecht.

Doorbraak in Utrecht

Van der Maarel debuteerde op 20 september 2009 in de hoofdmacht van FC Utrecht. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1 overwinning) mocht hij na 67 minuten invallen voor Sander Keller. De wedstrijd is de residentiestad werd beslist door Dries Mertens op aangeven van Michael Silberbauer. Laatstgenoemde werd in 2023 zijn trainer bij de Domstedelingen, al leverde dat geen gelukkig huwelijk op.

In dienst van FC Utrecht is Van der Maarel uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde voetballer. De verdediger wist de aanhang voor zich te winnen met zijn onverzettelijkheid. Meermaals verloor hij zijn basisplaats in Stadion Galgenwaard, maar in plaats van te mopperen lukte het hem steevast om zich weer in de basisformatie te knokken. Van der Maarel, die meermaals de aanvoerdersband heeft gedragen, maakte in maart 2024 zijn besluit bekend om met ingang van de zomer te stoppen als profvoetballer.

(Pro Shots)

Europees voetbal

Als speler van FC Utrecht wist Van der Maarel tweemaal de finale van het bekertoernooi te bereiken. In 2016 verloor hij de bekerfinale ten koste van Feyenoord (2-1). Vier jaar later lonkte revanche op de Rotterdammers, maar door de uitbraak van de coronapandemie werd de finale niet gespeeld in 2020. Van der Maarel won met FC Utrecht wel meermaals de play-offs om Europees voetbal (2013, 2017 en 2019).

Van der Maarel speelde meerdere Europese wedstrijden met FC Utrecht. In 2010 mocht hij opdraven in de voorronde Europa League-wedstrijd tegen KF Tirana (4-0 zege), maar de verdediger bleef in het restant van het seizoen 2010-2011 op de reservebank tijdens de Europese wedstrijden. Zonder zijn inbreng stond de club onder meer tegenover Celtic, Liverpool en Napoli.

(Pro Shots)

Als play-offwinnaar mocht FC Utrecht vaker opnieuw deelnemen aan de voorrondewedstrijden van de Europa League. Het team blameerde zich in 2013 en 2019 door uitgeschakeld te worden door respectievelijk FC Differdange 03 en HSK Zrinjski Mostar. In 2017 lukte het Van der Maarel en consorten om zowel Valletta FC als Lech Poznan uit te schakelen, maar het Russische Zenit Sint-Petersburg stond een Europees vervolg in de weg.

Laatste update: 15 maart 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie