Clubicoon FC Utrecht hakt knoop door over toekomst

Foto: Clubicoon FC Utrecht hakt knoop door over toekomst

Mark van der Maarel heeft besloten om aan het einde van het seizoen te stoppen met professioneel voetbal. Het 34-jarige clubicoon van FC Utrecht is na PEC Zwolle-speler Bram van Polen de langstdienende speler in de Eredivisie bij één en dezelfde club. Van der Maarel blijft wel behouden voor Utrecht, die een kantoorfunctie gaat vervullen bij de club.

FC Utrecht-icoon Mark van der Maarel beëindigt voetbalcarrière

Utrecht heeft het nieuws over Van der Maarel vrijdagochtend naar buiten gebracht via de officiële clubkanalen. De multifunctionele verdediger kwam in totaal al 388 keer in actie voor de Domstedelingen. Zijn debuut maakte Van der Maarel uit bij ADO Den Haag op 20 september 2009.

In een filmpje op social media kondigt Van der Maarel zelf zijn besluit aan, wat hem zichtbaar emotioneel raakt. “Het is iets waar ik al langer mee worstel en ook wel moeilijk vind”, vertelt de verdediger vanaf de middenstip in De Galgenwaard. “Maar ik denk dat het de juiste beslissing is om ermee te stoppen aan het einde van dit seizoen. Je geeft elke dag heel je hebben en houwen en ziel en zaligheid. Je hebt binding ermee. Als je dan tot de conclusie komt, gevoelsmatig, dat je niet meer je ei helemaal kwijt kan dan is dat een lastige conclusie die je moet trekken.”

Vooruitlopen op zijn afscheid wil Van der Maarel nog niet direct, die stelt dat de club nog grote belangen heeft. “De club is ambitieus, we willen met z’n allen wat. Daar hoop ik mijn steentje aan bij te kunnen dragen. Loyaliteit hoeven we niet over te klagen bij supporters want dat is er, zeker ook de laatste tijd en dat vind ik heel bijzonder. Voor mij persoonlijk maar ook in bredere zin. Ik hoop dat we er met z’n allen, met name het stukje met z’n allen vind ik belangrijk, een mooi feest van kunnen maken op de laatste zondag van de play-offs. Dat is mijn droombeeld in ieder geval.”

Van der Maarel blijft behouden voor FC Utrecht

Van der Maarel zal na zijn voetbalcarrière ook behouden voor de club blijven. “Ik ben heel blij hoe de club mij ziet en hoe ze het vertrouwen hebben uitgesproken om samen te ontdekken wat er uitkomt en dat zal meer de beleidsmatige kant zijn. Dat zijn we nu aan het vormgeven en dat geeft ook wel heel veel energie. De club is ambitieus en er is nog zoveel meer mogelijk, daar wil ik heel graag aan meehelpen.”

Technisch directeur Jordy Zuidam spreekt van een unieke clubvoetballer. “Wat hij heeft gedaan is vrij uniek, zeker in deze tijd. Zestien jaar met ziel en zaligheid voor één club spelen. Dan ben je een icoon. Mark is door de jaren uitgegroeid tot een uithangbord, een verlengstuk, een cultuurbewaarder en een rots in de branding, zowel op als naast het veld. Ik heb veel respect voor Mark als mens én als voetballer. Ik weet hoe moeilijk het voor hem is geweest om deze keuze te maken. Mark is namelijk een winnaar. Wel ben ik heel blij dat we gezamenlijk aan het bekijken zijn in welke hoedanigheid hij na dit seizoen verbonden kan blijven aan FC Utrecht.”

Begrijpelijk besluit?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, had nog wel een jaartje door kunnen gaan
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie