Sander van de Streek

Leeftijd: 31

Het laatste nieuws over Sander van de Streek

Sander van de Streek is een aanvallende middenvelder uit Nederland. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van FC Utrecht naar het Turkse Antalyaspor.

  • Van de Streek speelt momenteel voor Antalyaspor
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FC Flora Tallinn, SC Cambuur en FC Utrecht
  • Zijn profavontuur begon bij Vitesse, maar daar debuteerde hij nooit
  • Van de Streek won de beker van Estland

Clubcarrière

Alexander Gerard (Sander) van de Streek werd op 24 maart 1993 ter wereld gebracht in Barneveld. In zijn geboorteplaats speelde de rechtsbenige middenvelder tot zijn achttiende levensjaar voor de plaatselijke amateurclub SDV Barneveld. In 2011 maakte hij de overstap naar Vitesse, waar hij een profcontract ondertekende.

Debuut in Estland

In de zomer van 2011 werd Van de Streek opgenomen in de wedstrijdselectie van Vitesse. De middenvelder mocht zelfs mee naar Bulgarije voor de voorronde Europa League-wedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv (4-4). Ook in de Eredivisie zat hij meermaals op de reservebank, maar speeltijd werd hem niet gegund. Vanwege het uitblijven van zijn professionele debuut besloot Van de Streek in februari 2013 op huurbasis te vertrekken naar FC Flora Tallinn.

Op 2 maart 2013 debuteerde Van de Streek als profvoetballer. Met FC Flora Tallinn boekte hij een 4-1 overwinning op Kalev Tallinn. Een week later leidde de middenvelder zijn tijdelijke werkgever naar een 0-6 overwinning op Paide Linnameeskond door driemaal te scoren en één assist op te eisen. Op 18 mei won Van de Streek zijn eerste prijs als prof: de beker van Estland. In de finale tegen JK Nomme Kalju (3-1) stond hij de volle negentig minuten binnen de lijnen.

Derbyheld in Leeuwarden

Na 38 officiële wedstrijden (tien doelpunten) keerde Van de Streek terug naar Nederland. Zijn debuut voor de A-selectie van Vitesse bleef opnieuw uit, waardoor hij in de zomer van 2014 permanent vertrok. De middenvelder tekende voor twee seizoenen met optiejaar bij SC Cambuur. Van de Streek maakte zijn debuut op 22 augustus in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Scoren deed hij voor het eerst op 14 september in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-0 zege).

Met zeven doelpunten in 33 wedstrijden groeide Van de Streek uit tot smaakmaker van SC Cambuur. Hij wist het publiek in Leeuwarden definitief voor zich te winnen door in de Friese derby tegen sc Heerenveen (2-1 zege) tweemaal te scoren. In zijn tweede contractjaar scoorde de rechtspoot onder meer in de uitwedstrijden tegen Ajax en Vitesse, maar beide confrontaties gingen verloren. Cambuur beleefde sowieso een tegenvallend seizoen en degradeerde uit de Eredivisie.

Van de Streek bleef SC Cambuur ondanks de degradatie trouw. Met 23 doelpunten in 39 officiële wedstrijden draaide hij zijn statisch beste seizoen, maar ondanks meerdere hattricks leidde hij de club niet naar de Eredivisie. In de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie bleek MVV Maastricht te sterk. Na 105 wedstrijden (34 doelpunten) zwaaide Van de Streek af in Leeuwarden.

Speler van het Jaar in Utrecht

In de zomer van 2017 koos Van de Streek voor een transfer naar FC Utrecht, waar hij een vierjarig contract ondertekende. De middenvelder debuteerde op 13 juli tijdens de voorronde Europa League-wedstrijd tegen Valletta FC (0-0) voor de Domstedelingen. In zijn eerste Eredivisie-wedstrijd voor de club maakte Van de Streek zijn eerste doelpunt ten koste van ADO Den Haag (0-3 overwinning). FC Utrecht greep door toedoen van Vitesse naast een Europees ticket, maar met tien doelpunten en zes assists verdiende Van de Streek wel de David di Tommasso-trofee als beste speler van het seizoen.

FC Utrecht en Vitesse stonden in 2019 opnieuw tegenover elkaar in de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal. Ditmaal kwamen de Domstedelingen wel als winnaar uit de bus, maar HSK Zrinjski Mostar bleek in de tweede voorronde van de Europa League meteen te sterk. Van de Streek scoorde in het seizoen 2019-2020 tijdens de halve finale van de KNVB tegen Ajax, dat met 2-0 opzij werd gezet. Vanwege de coronapandemie werd de bekerfinale tegen Feyenoord echter niet gespeeld, tot grote frustratie van alles en iedereen in Utrecht.

Met FC Utrecht mocht Van de Streek jaarlijks deelnemen aan de play-offs voor Europees voetbal, maar het succes van 2019 werd niet herhaald. Op 6 mei 2023 maakte de middenvelder zijn 57ste en laatste doelpunt als speler van de Domstedelingen. Een treffer met een dubbel sentiment, aangezien zijn oude werkgever SC Cambuur mede daardoor afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie. Van de Streek speelde in totaal 212 wedstrijden in Utrecht-tenue.

Juichend als speler van FC Utrecht (Pro Shots)

Turks avontuur

Van de Streek besloot in 2023 zijn aflopende contract met FC Utrecht niet te verlengen. Verschillende clubs toonden interesse, met het Turkse Antalyaspor als winnaar. Hij tekende voor twee seizoenen met de optie voor een derde jaar. De middenvelder maakte zijn debuut voor de Süper Lig-club op 18 augustus in de thuiswedstrijd tegen Konyaspor (1-1). Diezelfde uitslag verscheen in de daaropvolgende duels met Sivasspor en Kayserispor op het scorebord. Van de Streek maakte in de derde speelronde van het seizoen zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club.

Laatste update: 18 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie