PSV incasseert nieuwe tik in Utrecht

Foto: PSV incasseert nieuwe tik in Utrecht

PSV is zondagmiddag andermaal tegen averij opgelopen. Op bezoek bij FC Utrecht werd de getoonde veerkracht van de Eindhovenaren teniet gedaan en dat mag duur puntenverlies heten in de titelstrijd: 2-2.

PSV geldt als dé angstgegner van FC Utrecht. De Domstedelingen winnen in thuis- en uitwedstrijden zelden van de Eindhovenaren, maar toch was er volop vertrouwen bij de manschappen van trainer Michael Silberbauer. Het loopt dit seizoen immers stroef bij PSV, dat donderdagavond nog een mentale dreun incasseerde in het Europa League-duel bij het Spaanse Sevilla (3-0).

Bij PSV ontbrak Ruud van Nistelrooy door ziekte op de bank. Fred Rutten nam de eindverantwoordelijkheid over en zag zijn team worstelen in de eerste helft. Na ruim een half uur spelen resulteerde dat in een voorsprong voor FC Utrecht: Othmane Boussaid verraste doelman Walter Benítez met een schot van afstand en liet Stadion Galgenwaard ontploffen.

Nog voor het verstrijken van de eerste helft slaagde PSV er toch nog in om langszij te komen. Johan Bakayoko tekende na veertig minuten voor de 1-1. Na goed voorbereidend werk van Luuk de Jong schoot de Belgische vleugelaanvaller de gelijkmaker tegen de touwen.

Hoofdrol voor De Jong

In de tweede helft wist diezelfde De Jong een hoofdrol op te eisen. De PSV-aanvoerder dacht zijn team op voorsprong te koppen, maar deed dat vanuit buitenspelpositie en dus ging er een streep door het doelpunt. Kort daarna leek de bezoekende formatie opnieuw de dupe te worden van een vlagsignaal, ware het niet de VAR concludeerde dat De Jong voorafgaand aan diens rebound ditmaal géén buitenspel stond: 1-2.

De voorsprong van PSV was in deze fase terecht te noemen, maar toch ging het alsnog mis. Kort na de treffer van De Jong zag Sander van de Streek een van richting veranderd schot achter Benítez ploffen: 2-2. PSV probeerde nog wel om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar ondanks een aantal gevaarlijke momenten bleef de 2-3 uit. Zo raakte Guus Til in de slotfase de paal.

Scoreverloop: 1-0 (33′) O. Boussaid, 1-1 (41′) J. Bakayoko, 1-2 (57′) L. De Jong, 2-2 (60′) S. Van de Streek

Eindigt PSV – Sevilla in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

14+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie