De Telegraaf: Geelen algemeen directeur ad-interim Ajax

Foto: De Telegraaf: Geelen algemeen directeur ad-interim Ajax

Menno Geelen is de komende maanden de algemeen directeur ad-interim van Ajax. Met dat nieuws komt De Telegraaf vrijdag naar buiten. De huidig commercieel directeur wil de club de komende maanden uit de brand helpen. Alex Kroes zou die functie in eerste instantie invullen, maar dat ging niet door, waardoor Ajax moest doorschakelen. Volgens de KNVB-regels moet Ajax namelijk op korte termijn een nieuwe algemeen directeur aanstellen, waardoor Geelen nu als ad-interim wordt aangesteld.

Geelen tijdelijk algemeen directeur van Ajax

De ochtendkrant meldt dat Ajax het liefst Geelen definitief CEO had zien worden, maar Geelen kiest ervoor om na zijn interim-periode terug te keren in de functie van commercieel directeur. “Geelen ziet volgens de bronnen wel het belang van het tijdelijk directeurschap. Iemand van buitenaf zou weken nodig hebben om te worden ingewerkt als interim-CEO, terwijl de commercieel directeur de club als bijna geen ander kent”, klinkt het.

Geelen succesvol bij Ajax

Geelen is als commercieel directeur zeer succesvol bij Ajax, waarvoor hij meerdere grote deals wist te sluiten. “Samen met Van der Sar en Michael Kinsbergen legde Geelen Ziggo vast als hoofdsponsor en ABN Amro als sponsor van de jeugd. Onlangs presenteerde hij Olympia als nieuwe sponsor van De Toekomst en grote sponsoren als Adidas, Bud en Acronis werden voor jaren vastgelegd. Ondanks de affaires rond Marc Overmars en Kroes haakte geen geldschieter af. En in 2018 werd hij de winnaar van de Leaders in Sports Award under 40 en de Sponsorpersonality van het jaar.”

Ajax kan nu op zoek naar een algemeen directeur voor de langere termijn nu Geelen tijdelijk de functie van CEO op zich neemt. Met de tijdelijke aanstelling van Geelen als algemeen directeur heeft de club op elke bestuurlijke positie weer een poppetje. Geelen zijn huidige taken worden voor nu overgenomen door Cas Biesta weet de krant, die al vele jaren met hem samenwerkt.

Een goede zet van Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, had liever iemand anders gezien
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie