Bosz hoopt op Dest-wending en versterking

Foto: Bosz hoopt op Dest-wending en versterking

Peter Bosz hoopt dat Sergiño Dest toch nog langer bij PSV blijft. De club heeft besloten om de koopoptie niet te lichten, maar volgens de oefenmeester hoeft dat niet te betekenen dat Dest komen seizoen alsnog niet in Eindhoven te bewonderen is. Wel stelt Bosz dat PSV op zoek moeten naar versterking voor de linksbackpositie.

Bosz hoopt op aanblijven Dest

“Ik hoop nog steeds dat hij blijft”, vertelt Bosz over Dest op het persmoment in aanloop naar het competitieduel met Fortuna Sittard. “Het niet lichten van die optie betekent niet, dat die mogelijkheid weg is.” Daarmee geeft de oefenmeester aan dat PSV de optie openhoudt om zich later weer te melden voor Dest. Mogelijk kan dat in de volgende winterstop zijn als Dest nog maar een contract voor een half jaar heeft bij Barcelona en de verdediger dan naar verwachting weer fit zal zijn.

Bosz hoopt de samenwerking met Dest dan ook op een later moment weer nieuw leven in te blazen. “Ik houd zeker contact met hem. Na zijn operatie heb ik via WhatsApp al contact met hem gehad.” De vleugelverdediger heeft in Amerika inmiddels een operatie ondergaan en moet negen maanden revalideren.

PSV op zoek naar nieuwe linksback

Het is dan ook de verwachting dat PSV voor een nieuwe linksback de transfermarkt opgaat. “Het is duidelijk, dat je op die positie twee spelers nodig hebt. Los van of de club die optie wel of niet licht, is hij voorlopig niet inzetbaar. Op die positie moet je kijken hoe je het gaat invullen.” Patrick van Aanholt, die gehuurd wordt van Galatasaray, lijkt niet direct een optie te zijn. “Dat moet Patrick ook zelf willen. Als je kijkt naar de rol die hij dit jaar heeft, dan kan ik me voorstellen, dat hij zich daar wat anders van voorstelt. Mauro speelt nu op die positie en hij is daar de tweede man achter.”

Verwacht jij Dest volgend seizoen nog weer te zien bij PSV?

  • Ja, verwacht ik wel
  • Nee, verwacht ik niet
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie