Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ten Hag krijgt Ajax-nieuws’

Foto: ‘Ten Hag krijgt Ajax-nieuws’

Ajax heeft zijn nieuwe trainer nog altijd niet officieel gepresenteerd, maar het lijkt er steeds meer op dat het toch écht Francesco Farioli van OGC Nice wordt. Er is weliswaar concurrentie, vooral van Brighton & Hove Albion, maar in Amsterdam heeft men een ‘geheim wapen’. Het wordt dus géén Erik ten Hag.

‘Farioli heeft voorkeur voor Ajax’

Farioli werkte samen met Roberto De Zerbi en noemde eerder de namen van Marcelo Bielsa en Pep Guardiola als inspiratiebronnen, maar hij heeft er nog één. Voetbal International citeert de 35-jarige Italiaan: “Natuurlijk: Johan Cruijff, dat is duidelijk. Ik heb het al vaker gezegd: Cruijff is één van de voetbalmentoren die ik in mijn leven heb gehad, om het zo te noemen.”

Dat Farioli uit Nice vertrekt staat wel vast. ‘De Franse kranten staan vol met mogelijke opvolgers’, aldus VI. “Zelf sprak hij al meerdere malen met Ajax en tijdens dat proces werden beide partijen steeds enthousiaster. De Amsterdammers zijn inmiddels volledig overtuigd dat Farioli de juiste man is om de club weer vooruit te helpen. Hij is nog jong, maar Ajax ziet zoveel kwaliteiten in de Italiaan dat men verwacht dat hij over een paar jaar niet meer te halen is voor een Nederlandse club.”

Concurrentie

Én er is dus concurrentie, al lijkt Ajax de overhand te hebben… “Ook nu is er al belangstelling uit grotere competities: Farioli is kandidaat bij Brighton en staat ook op lijstjes van clubs uit de Serie A, maar heeft een zwak voor Ajax. Volgens ingewijden ziet hij clubs als Ajax en Barcelona met hun identiteit het best aansluiten bij zijn filosofie.”

Ten Hag

Hebben we het over Erik ten Hag, dan kunnen we stellen dat hij de hele tijd ‘de droomkandidaat van Alex Kroes’ wordt genoemd. De Tukker wil echter helemaal niet terugkeren naar de Eredivisie…

Verwacht jij snel een deal?

  • Ik wel
  • Ik niet
8444+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie