Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Strootman neemt beslissing over toekomst

Foto: Strootman neemt beslissing over toekomst

Kevin Strootman staat nu nog onder contract bij Genoa, maar dat loopt binnenkort af en dan is de middenvelder transfervrij. Plakt hij er nog één of meerdere seizoenen aan vast? Misschien kiest de oud-speler van onder meer PSV er wel voor om met pensioen te gaan…

Kevin Strootman: “Misschien stop ik wel”

Gisteren stond de controleur op het veld bij de uitwedstrijd van Genoa bij AS Roma en na afloop van die partij kreeg hij bezoek van oefenmeester Daniele De Rossi, de coach van de tegenstander. “Hij zei dat ik naar de Curva Sud (de fanatieke fans, red.) moest gaan”, vertelt Strootman bij DAZN. “Misschien was die ronde een beetje overdreven, maar ik werd er emotioneel van om de fans te groeten die me altijd hebben gesteund. Voor mij als Nederlander was dat extra bijzonder. Mijn broer is vandaag zelfs speciaal hierheen gekomen om de wedstrijd te zien.”

De middenvelder speelde tussen 2013 en 2018 in Rome en was behoorlijk populair in het Stadio Olimpico. “Ik kon niet altijd mijn beste beentje voorzetten door blessures, maar ze hebben mij altijd gesteund. Ik krijg nog altijd berichten en mis Roma nog steeds, het waren de beste jaren van mijn carrière. De afgelopen jaren was ik een kapotte wasmachine, maar ik probeer altijd alles te geven.”

Gaat Strootman met pensioen?

Bij Genoa zit hij behoorlijk vaak op de bank en daarom denkt hij aan een pensioen… “Als je steeds minder wedstrijden gaat spelen en je niveau daalt een beetje, dan zijn je woorden in de kleedkamer ook minder waard. Ik moet meer en meer geven om me niet slecht te voelen, om top te blijven. In de zomer ga ik een beslissing nemen. Als ik een bepaald niveau niet meer kan halen, stop ik misschien wel.”

Moet hij stoppen?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie