Afscheid nemen bestaat niet met kers op de spitsentaart | SN Team van de Week 34

Foto: Afscheid nemen bestaat niet met kers op de spitsentaart | SN Team van de Week 34

Marco Borsato zong het al en nu weten ook de spelers van het SoccerNews Team van de Week 34 het: afscheid nemen bestaat niet. De Eredivisie heeft met de 34ste speelronde afscheid genomen van de fans, maar niet getreurd. De play-offs komen er nog aan en ook hebben we natuurlijk nog het SoccerNews Team van het Seizoen. Maar eerst het SN Team van de Week 34 met een lekkere spitsentaart en een assisterende kers daarop.

SN Team van de Week 34: afscheid nemen maar toch niet, veel spitsen en een heerlijke kers

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Misschien dacht je het al, maar met kers doelen wij natuurlijk op Tjaronn Chery. Internationaal als SoccerNews is weten we dat cherry in het Engels kers betekent. Voor het gemak vergeten we even die extra ‘r’ natuurlijk. We hebben al een sherry te veel gedronken zeker. Neemt niet weg dat er maar één speler de SN Sterspeler van de Week 34 gewonnen kan hebben en dat is inderdaad die aanvallende middenvelder van NEC.

Keeper: Nick Olij (Sparta)

Afscheid nemen hoopt Nick Olij straks te doen van Sparta met een toptransfer en van zijn gezin voor deelname aan het EK in Duitsland. De Sparta-keeper is dolblij met zijn uitverkiezing in de voorselectie van Oranje en onderstreepte dat met een puike pot keeperswerk tegen sc Heerenveen (2-1). De Friese club vuurde op goal, maar Olij was met 4 vitale reddingen belangrijk voor de deze keer niet zo belangrijke 3 punten. Olij neemt niet helemaal snel afscheid want eerst volgt nog de play-offs om Europees voetbal met zijn Sparta.

Rechtsback: Sadik Fofana (Fortuna Sittard)

Sadik Fofana gaat wel afscheid nemen bij Fortuna Sittard. Het was namelijk hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de Limburgers, die hem dit seizoen huren van Bayer Leverkusen. De rechtsback speelde een sterke wedstrijd bij Heracles Almelo (0-0). Hij hield niet alleen het doel schoon met zijn verdediger, maar de 21-jarige Togolees won ook de meeste duels (10) en voerde de meeste geslaagde dribbels uit (4).

Rechtercentrale verdediger: Gernot Trauner (Feyenoord)

Afscheid nemen bestaat niet geldt helemaal voor Gernot Trauner. De publiekslieveling van Feyenoord moest na terugkeer van zijn blessure op de bank plaatsnemen, maar keerde voor de slotwedstrijd van het seizoen terug in de Rotterdamse basis. En hoe. De Oostenrijkse aanvoerder scoorde, gaf 94 procent van zijn passes aan een speler met hetzelfde shirt en was weer eens ijzersterk in de duels. De kalme apotheker is terug van nooit weggeweest.

Linkercentrale verdediger: Mathias Ross (NEC)

Bij NEC hebben we een Deense oerparel ontdekt: Mathias Ross. 23 jaar, maar oersterk in de duels. Hij ging 15 duels aan en won er 13. De meeste van iedereen op het veld bij Almere City, waar NEC met 1-4 won. Deze speler moeten we in de gaten houden en willen we voorlopig nog geen afscheid van nemen. Dus nemen we hem op in het SN Team van de Week 34.

Linksback: Mees de Wit (AZ)

Mees de Wit is recentelijk teruggekeerd in de Alkmaarse basis en daar wil Maarten Martens (die als trainer voorlopig ook geen afscheid gaat nemen) van AZ geen afscheid van nemen. De linksback speelde tegen FC Utrecht uitstekend en was belangrijk met een doelpunt. Op het moment dat hij eruit ging stond het nog 3-1 en daarna ging het snel mis: 3-3. Bij het SN Team van de Week weten wij wel waarom.

Rechtermiddenvelder en SN Sterspeler van de Week 34: Tjaronn Chery (NEC)

Dan komen we bij de kers op deze SN Team van de Week 34-taart uit: Tjaronn Chery. We hebben nog even zijn profiel erbij gepakt en zien toch echt dat hij al 35 is. Dat is niet aan hem te merken, zo dartelt hij over het veld. We keken nog even verder en schrokken. We moeten binnenkort afscheid gaan nemen van Chery. Hij wordt namelijk gehuurd van Maccabi Haifa. Gelukkig hebben we de play-offs om Europees voetbal nog waarin NEC met veel vertrouwen aan gaat starten. Mede dankzij Chery en zijn 2 assists en 1 doelpunt. En niet te vergeten zijn 94 procent nauwkeurigheid in passing en liefst 5 gecreëerde kansen (meeste van iedereen bij de 1-4 zege op Almere City). En dus is het niet meer dan logisch dat we Chery uitroepen tot SN Sterspeler van de Week 34. En onthoud Tjaronn, afscheid nemen bestaat niet.

SN Team van de Week 34.

Centrale middenvelder: Jakob Breum (Go Ahead Eagles)

Gelukkig gaat Jakob Breum (als het goed is) helemaal nergens heen. Ja, misschien straks op vakantie naar zijn thuisland Denemarken, maar eerst mag hij nog lekker de play-offs om Europees voetbal spelen. Zijn Go Ahead Eagles treft daarin het NEC van zijn SN Team van de Week 34-ploeggenoten Mathias Ross en Tjaronn Chery. Breum wil nog wel een paar wedstrijden meer spelen, want hij is in topvorm. Dat liet hij zien tegen FC Volendam (1-2 zege) waarin hij niet alleen een assist gaf, maar ook de meeste dribbels uitvoerde (4) en de meeste duels won (8).

Linkermiddenvelder: Amine Boutrah (Vitesse)

Van Amine Boutrah gaan we wel afscheid nemen in de Eredivisie en misschien ook wel van zijn club Vitesse. We weten nog altijd niet wat er boven het hoofd hangt van de club in nood, maar in de slotwedstrijd tegen Ajax was dat even naar het achterhoofd gedrongen. Boutrah leidde Vitesse namelijk naar een knap gelijkspel tegen Ajax (2-2). Er had zelfs meer in gezeten, want Vitesse speelde een fantastische afscheidswedstrijd. Boutrah zette Vitesse nog op het goede spoor met de 1-0, maar zag Steven Berghuis in blessuretijd gelijkmaken. Niet getreurd, afscheid nemen bestaat niet Amine. We hopen dat, dat ook voor Vitesse geldt.

Spits: Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)

Eindelijk zijn we dan aangekomen bij die smakelijke spitsentaart. Niet 1, niet 2, maar liefst 3 spitsen hebben we geselecteerd. We zetten Ricky van Wolfswinkel en Luuk de Jong diep weg en Vangelis Pavlidis daar als beweeglijke man net onder. Van Wolfswinkel van Twente leidde zijn ploeg naar de voorronde van de Champions League. Lang stond concurrent AZ virtueel op die felbegeerde derde plaats, maar Van Wolfswinkel maakte daar in de 80ste minuut een einde aan. Omdat AZ uiteindelijk ook nog de 3-3 om de oren kreeg, had het doelpunt van Van Wolfswinkel iets minder waarde, maar niettemin staat hij nu wel in het SN Team van de Week 34.

Spits: Vangelis Pavlidis (AZ)

Daar staat uiteraard ook Vangelis Pavlidis van AZ. Met het uitstekende aantal van 29 doelpunten werd hij topscorer van de Eredivisie. Die trofee moet hij delen met zijn SN Team van de Week 34-aanvalspartner Luuk de Jong. Aangezien de PSV-spits er ook 29 maakte. Niet treuren Pavlidis, jij neemt afscheid van de Eredivisie met een geweldig aantal doelpunten en een uitverkiezing in het sterrenelftal van de week. De Griekse spits scoorde én gaf een assist. Het kan niet anders of hij gaat straks afscheid nemen van AZ. Op weg naar een nog beter elftal dan het SN Team van de Week 34?

Spits: Luuk de Jong (PSV)

Luuk de Jong wil bij PSV afscheid gaan nemen, maar zal nog wel minstens een jaartje eraan vast plakken na dit successeizoen. Hij leidde PSV naar de landstitel met zijn vele goals en de aanvoerder blonk ook in de laatste wedstrijd van het seizoen uit met 2 doelpunten. Ook na een feestje op Ibiza presteert De Jong gewoon en won PSV met 3-1 van RKC. Bij Excelsior kijken ze een beetje raar naar die uitslag, zij hadden een veel hogere uitslag gehoopt en gedacht. Maar als je aan iemands werklust om dik te winnen niet hoeft te twijfelen dan is het wel aan die van De Jong. Hij mag zich nu op gaan maken voor de volgende strijd: spits worden in het SN Team van het Seizoen. Wordt vervolgd!

Welke speler zou jij het meeste missen?

  • Olij
  • Fofana
  • Trauner
  • Ross
  • De Wit
  • Chery
  • Breum
  • Boutrah
  • Van Wolfswinkel
  • Pavlidis
  • De Jong
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie