PSV opent kansrijke onderhandelingen met Excelsior

Foto: PSV opent kansrijke onderhandelingen met Excelsior

Hij zou in de winterstop al PSV’er zijn geworden, maar toen klapte deal met Excelsior over balvirtuoos Couhaib Driouech. De behendige linksbuiten bleef in Rotterdam, maar inmiddels zijn de Eindhovenaren weer volop in onderhandeling. Waarom deze nieuwe pogingen nu kansrijker zijn.

Inside: Couhaib Driouech wil dolgraag naar PSV, transferperikelen zijn meer een spel

Onlangs was er tussen beide clubs weer contact geweest. Excelsior, niet de rijkste club qua geld, verlangt nog altijd een bedrag dat dicht bij het winterse transferbod van PSV ligt. Driouech ontwikkelde zich na de mislukte transfer nóg meer tot een interessante buitenspeler, ondanks dat hij ook enige tijd geblesseerd was.

Vorig weekend rolde hij bijkans in zijn eentje concurrent Heracles op. Driouech is onmiskenbaar een onberekenbare voetballer, met weergaloze acties, doelgerichtheid en een flink stukje durf binnen de witte lijnen. Kortom: een speler die heel erg interessant kan zijn voor de regerend landskampioen uit Brabant.

De wil van Driouech

Belangrijk om te weten is, en dat weten de beleidsbepalers intern in Eindhoven ook, dat Driouech heel graag de overstap naar PSV wil gaan maken. Om zichzelf als speler nog meer te ontwikkelen, in de top van de Eredivisie te kunnen gaan meespelen én actief te kunnen gaan zijn in de Champions League.

Zeker dat laatste is een droom voor menig profvoetballer. Driouech kan ook eventueel naar het buitenland, maar – ondanks dat hij daar eventueel nog meer geld kan verdienen dan bij PSV – zijn voorkeur gaat toch echt uit naar trainen onder Peter Bosz op De Herdgang komend seizoen.

De flankaanvaller heeft nog een eenjarig contract in Kralingen. Een gegeven waarmee technische baas Earnest Stewart hoopt de gevraagde transfersom ietwat omlaag te kunnen gaan krijgen. Dit hoort echter bij het welbekende spel tijdens onderhandelingen, weet men intern bij de Eindhovense club ook.

PSV denkt aan transfersom van dik 1,5 miljoen

PSV zou – zo klinkt het althans in de wandelgangen – tussen de 1,5 en 2 miljoen willen betalen voor Driouech, een bedrag dat in de winterstop overigens fors meer was. Feit is wel dat hoofdrolspeler in kwestie Couhaib Driouech in de winterstop al een teleurstelling heeft moeten slikken. Dat gaat de buitenspeler tijdens de komende transferwindow ten koste van alles willen voorkomen.

Bij zijn huidige werkgever Excelsior heeft men die kennis ook. Liever een mooie transfersom dan een ongelukkige speler langer binnenboord willen houden. Het spel is hieromtrent op de wagen en naar verwachting zal dit niet al te lang meer gaan duren. Omdat de speler zelf graag wil, PSV ook niet blind is voor zijn exceptionele talent en Excelsior niet bij voorbaat de deur dichtgooit.

Vervanger voor Lozano

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Waardoor het zomaar zou kunnen dat Driouech tijdens de voorbereiding op het komende seizoen de concurrentie aan kan gaan met Noa Lang (indien fit) en Hirving Lozano, mits hij niet vertrekt naar het buitenland. Dat laatste behoort overigens serieus tot de mogelijkheden.

En zou andere mogelijkheden voor Couhaib Driouech alleen maar kunnen vergroten. Net zoals die van Peter Bosz, die er een flink stuk aan creativiteit bij zou krijgen binnen zijn selectie. Want ook volgend seizoen wordt er van hem wéér verwacht dat hij met PSV om de landstitel gaat spelen.

Wat zou een mooi reeël bedrag zijn voor Driouech?

  • 1 miljoen
  • 1,5 miljoen
  • 2 miljoen
  • 2,5 miljoen
  • 3 miljoen of meer
1366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie