Othmane Boussaid

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Othmane Boussaid

Othmane Boussaid is een Belgische aanvaller, die ook als middenvelder uit de voeten kan. Sinds 2018 staat hij onder contract bij FC Utrecht.

  • Boussaid speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De aanvaller werd in 2019 voor een jaar uitgeleend aan NAC Breda
  • Hij brak door in het shirt van Lierse SK

Clubcarrière

Boussaid werd op 7 maart 2000 geboren in het Belgische Kortrijk. De rechtspoot, die ook de Marokkaanse nationaliteit bezit, doorliep de jeugdopleiding van Lierse SK. Op 13 mei 2017 maakte de linksbuiten zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de play-offwedstrijd tegen Waasland-Beveren (3-2 nederlaag). Na 83 minuten mocht Boussaid invallen voor teamgenoot Jonas Vinck.

Op 5 augustus 2017 scoorde Boussaid in de Eerste Klasse B-wedstrijd tegen OH Leuven (2-2). Zijn teller gaf op dat moment zeventien jaar, vier maanden en 29 dagen aan. In het restant van het seizoen werd de middenvelder nog dertien keer ingezet door de technische staf van Lierse SK, waar hij in totaliteit zestien officiële wedstrijden afwerkte.

Transfer naar Utrecht

Lierse SK werd in 2018 failliet verklaard. Boussaid werd daardoor transfervrij. Belgische topclubs en zelfs Manchester City toonden belangstelling voor de linksbuiten, maar hij besloot zijn jawoord te geven aan FC Utrecht. Op 26 augustus debuteerde hij in de Eredivisie-wedstrijd tegen VVV-Venlo (1-1) voor de Domstedelingen. Boussaid maakte zijn eerste doelpunt voor Utrecht op 12 mei 2019 door al in de openingsminuut toe te slaan tegen de aanstaande landskampioen Ajax (4-1 nederlaag).

Als huurling naar NAC

Boussaid speelde in het seizoen 2018-2019 in totaal negentien officiële wedstrijden voor FC Utrecht. In de zomer van 2019 wist hij de technische staf niet voor zich te winnen, waardoor de technische leiding besloot om hem voor een jaar te verhuren aan NAC Breda. De Belg maakte op 23 augustus zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen SC Cambuur (1-0 overwinning).

In het seizoen 2019-2020 (voortijdig beëindigd vanwege de coronapandemie) speelde Boussaid in totaal 26 keer voor NAC Breda. Hij scoorde maar één keer voor de Parel van het Zuiden, maar was daarmee wel verantwoordelijk voor de bekereliminatie van PSV. In de met 2-0 gewonnen achtste finale maakte Boussaid de openingstreffer. NAC schakelde ook AZ uit (1-3), maar verloor in de halve finale kansloos van Feyenoord (7-1).

In duel met Siebe Horemans van Excelsior (Pro Shots)

Basisspeler in Utrecht

Boussaid streek in de zomer van 2020 opnieuw neer bij FC Utrecht. In januari 2021 besliste hij de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-0). De Belgische aanvaller wisselde na zijn rentree basisplaatsen en invalbeurten af, maar groeide daarna uit tot een vaste waarde in de Domstad. Boussaid passeerde tijdens het seizoen 2023-2024 zijn honderdste wedstrijd in Utrecht-tenue.

Laatste update: 16 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie