Feyenoord loopt in op PSV na veerkrachtige zege

Feyenoord is er zondagmiddag in geslaagd om drie punten in te lopen op concurrent PSV. De Rotterdammers wisten in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning.

Feyenoord toont veerkracht tegen FC Utrecht

PSV verloor zaterdag met 3-1 bij NEC, waardoor Feyenoord de kans kreeg om de achterstand te verkleinen tot zeven punten. Het elftal van trainer Arne Slot had echter het beroerder aan de wedstrijd kunnen beginnen. Al in de tweede minuut schoot Othmane Boussaid een afgeslagen hoekschop tegen de touwen: 0-1. Sam Lammers had die voorsprong kunnen verdubbelen, maar mikte de bal in de handen van doelman Timon Wellenreuther.

Feyenoord wist zich te herstellen van deze dramatische start. De nummer twee van de Eredivisie besloot de druk op te voeren. Santiago Giménez dacht zijn werkgever langszij te schieten, maar via Ryan Flamingo eindigde zijn inzet in het zijnet. Ook de vleugelaanvallers Yankuba Minteh (net naast) en Igor Paixão (redding Vasilios Barkas) slaagden er niet in om de 1-1 op het bord te zetten.

Hartman veroorzaakt penalty én blessure

De zorgen aan Feyenoord-zijde groeiden in de tweede helft. Rechtsback Niklas Vesterlund werd gelanceerd, maar werd in het strafschopgebied gevloerd door Quilindschy Hartman. De Oranje-international raakte daarbij dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door Bart Nieuwkoop. Vanaf elf meter schoot Sam Lammers de 0-2 tegen de touwen.

Nog voor rust wist Feyenoord zich terug te knokken in de wedstrijd. Dat was vooral te danken aan Paixão, die met een verwoestende uithaal voor de aansluitingstreffer zorgde. De formatie van Slot maakte voor rust zelfs nog aanspraak op de gelijkmaker, maar Barkas onderscheidde zich opnieuw door Mats Wieffer van scoren af te houden. FC Utrecht ging daardoor met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in.

Feyenoord buigt het om

In de tweede helft mocht de Feyenoord-aanhang voor de tweede keer juichen. Minteh wist Barkas in een één-tegen-één-situatie te verschalken, maar de assistent-scheidsrechter stak zijn vlag omhoog vanwege buitenspel. Feyenoord bleef echter jagen op de gelijkmaker en werd hiervoor beloond in de 65ste minuut. De 2-2 kwam op naam van Oscar Fraulo, die de bal ongelukkigerwijs het laatst raakte.

De gelijkmaker bracht het geloof aan Feyenoord-zijde volledig terug. De Rotterdamse club bleef het vijandelijke doel bestoken en dat resulteerde zes minuten na de gelijkmaker al in de 3-2. Dávid Hancko schoot Feyenoord naar de overwinning, waardoor de kloof met PSV nu nog zeven punten bedraagt. De gelanceerde invaller Leo Sauer maakte er vlak voor tijd zelfs nog 4-2 van.

Scoreverloop: 0-1 (2′) O. Boussaid, 0-2 (32′) S. Lammers (strafschop), 1-2 (36′) I. Paixão, 2-2 (65′) O. Fraulo (eigen doelpunt), 3-2 (71′) D. Hancko, 4-2 (85′) L. Sauer

Is de titelstrijd in de Eredivisie weer open?