FC Utrecht wint hectisch duel bij Sparta

De 23ste speelronde van de Eredivisie is vrijdagavond van start gegaan met een verhitte wedstrijd. Sparta Rotterdam ging met tien man ten onder tegen concurrent FC Utrecht: 0-3.

Sparta en Utrecht begonnen de avond als nummers zes en zeven van de Eredivisie. Op voorhand bedroeg het verschil drie punten in Rotterdams voordeel, waardoor er genoeg om voor te strijden viel op Het Kasteel. Na bijna twintig minuten zorgde Sander van de Streek voor het eerste echte gevaar van de avond, maar zijn getoucheerde voorzet viel pardoes op de lat.

Rood Auassar

Veel echte kansen vielen er niet te noteren in de eerste 45 minuten. Kort na de hervatting kwam de wedstrijd op een wonderlijke manier tot leven. Bij een vrije trap in kansrijke positie vond Sparta-aanvoerder Adil Auassar het nodig om zijn arm nadrukkelijk te gebruiken, waarna de VAR besloot om Joey Kooij naar de kant te roepen. De toegekende gele kaart werd omgezet in rood.

Kort daarna ontstond nóg meer opschudding in Rotterdam. De vrije trap van Vito van Crooij raakte de paal, waarna Tobias Lauritsen de rebound op de lat schoot. Na dit hectische moment bleef Utrecht-doelman Vasilios Barkas liggen en daarop zag de Sparta-aanhang de kans om scheidsrechter Kooij te belagen. Om die reden werd de wedstrijd korte tijd stilgelegd.

Sparta speelde door het numerieke nadeel met het mes tussen de tanden. De manschappen van Maurice Steijn bleven aanvankelijk goed overeind tegen het matige Utrecht, maar gaandeweg werden de bezoekers steeds sterker. In de 74ste minuut maakte oud-Ajacied Victor Jensen het verschil namens de Domstedelingen: 0-1.

In de slotfase leverde het wanhoopsoffensief van Sparta niets op. Sterker nog: Otmane Boussaid en Anthony Descotte tilden de marge in de slotminuten zelfs nog naar 0-3, waardoor Utrecht op gelijke hoogte komt met de Kasteelheren. Sparta heeft nog wel een beter doelsaldo. Dat verschil had nóg iets kleiner kunnen worden, ware het niet dat er vanwege buitenspel een streep ging door de 0-4 van Descotte.

Scoreverloop: 0-1 (74′) Victor Jensen, 0-2 (88′) Othman Boussaid, 0-3 (89′) A. Descotte

Wint Man Utd de Carabao Cup-finale tegen Newcastle?