NEC geeft voorsprong tegen Utrecht compleet uit handen

Foto: NEC geeft voorsprong tegen Utrecht compleet uit handen

NEC en FC Utrecht hebben zondagmiddag de punten gedeeld in De Goffert. De Nijmegenaren leken op weg naar de zege, maar de bezoekers zetten een succesvolle comeback in.

Het verschil op de ranglijst tussen NEC en Utrecht bedraagt zeven punt in het voordeel van de Domstedelingen, toch is het gemoed momenteel in Nijmegen beter. Op bezoek bij Ajax werd er nipt verloren, terwijl de ploeg van Michael Silberbauer na de enorme dreun tegen Spakenburg ook thuis van Fortuna Sittard verloor. Wel was er een mooi moment voor Ramon Hendriks, die na een lange revalidatie eindelijk zijn debuut kon maken voor de hoofdmacht van Utrecht. NEC begon wat slordig, maar het leverde de bezoekers geen echt grote kansen op.

Daarna kwamen de gastheren er beter in. Elayis Tavsan miste echter, en het schot van Jordy Bruijn, die Lasse Schöne verving, werd geblokt. In de 32ste minuut zette Landry Dimata een aanval op, om vervolgens de diepte te zoeken. Hij leverde de bal in bij Tannane, die geduldig het juiste moment afwachtte en met een heerlijk steekpassje kwam tussen meerdere Utrecht-verdedigers door. Dimata werd vrijgezet voor het doel, waarna de Belgische spits koeltjes afmaakte: 1-0.

Zo ging de ploeg van Rogier Meijer rusten met de voorsprong. Net na de pauze werd de marge verdubbeld. Victor Jensen liet zich heel makkelijk van de bal afzetten door Tannane. De spelmaker gaf mee op Magnus Mattsson, die Vasilis Barkas uitkapte en rustig voorlegde op Dimata: 2-0. Silberbauer vond het tijd om in te grijpen en bracht met de van een blessure herstelde Bas Dost als extra spits. Binnen tien minuten had de routinier zijn waarde al bewezen. Na een schot van Sander van de Streek kreeg Jasper Cillessen de bal niet klemvast, waarna Dost de rebound intikte.

Ommekeer Utrecht

Het bracht Utrecht nieuwe energie en vier minuten later maakte het zelfs al gelijk. Mattsson gaf de bal ongelukkig mee aan tegenstander Tasos Douvakis, die bij de tweede paal Othmane Boussaid vond: 2-2. Wat een ommekeer van Utrecht, waarna het thuispubliek de eigen ploeg weer naar voren probeerde te schreeuwen. Tavsan dook gevaarlijk op voor Barkas, maar de Griekse doelman redde uitstekend.

Het bleef bij 2-2, waardoor Utrecht de zure smaak van de twee nederlagen wegspoelt. Met de manier waarop kan het ook tevreden zijn, na de 2-0 achterstand. NEC blijft voor de twaalfde keer op rij in de Eredivisie ongeslagen, maar reden voor een feestje is er nu toch niet.

Scoreverloop: 1-0 (31′) L.Dimata, 2-0 (48′) L.Dimata, 2-1 (63′) B.Dost, 2-2 (67′) O.Boussaid

Terecht gelijkspel?

  • Uiteindelijk wel
  • Nee, zeker niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie