De nieuwe ‘Feyenoord-Ajacied’ is opgestaan

Foto: De nieuwe ‘Feyenoord-Ajacied’ is opgestaan

De recordbreker. De beste man van het veld ook. Othmane Boussaid zal zich afgelopen zondag met zijn club FC Utrecht tegen PSV zeker in de kijker hebben gespeeld bij clubs als Feyenoord en Ajax, ga ik gemakshalve vanuit. Omdat zij altijd op zoek zijn naar voetballers die openingen weten te vinden, durf en lef tonen én beslissend kúnnen zijn.

Opinie: Othmane Boussaid gaat grote toekomst tegenmoet in Kuip of Johan Cruijff ArenA

Klein en iel. Opererend vanaf de linkerkant in de Utrechtse ploeg van Ron Jans. Met Othmane Boussaid in de gelederen werden de degens gekruist met het op een record en tevens het landskampioen jagende PSV. De Eindhovenaren waren zelf echter niet helemaal top, terwijl juist die Belgische Marokkaan bijkans alles goed deed.

En ook de voor de Eindhovense club, in verband met de recordjacht, fatale gelijkmaker tegen het net wist te jagen. Erg talentvol en ambitieus. Die woorden gebruikte technisch directeur Jordy Zuidam van Utreg tijdens de introductie van Boussaid in 2018. “Je kan hem vergelijken met Dries Mertens, niet heel lang maar hij heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig.”

Eric Gerets

Nou ben ik zeker geen fan van Zuidam met al zijn koopdrang, maar dit had hij goed gezien. De aanvaller werd in het Belgische plaatsje Kortrijk geboren. Zijn opleiding genoot hij bij Lierse SK waarmee Eric Gerets ooit kampioen werd. Daarnaast kwam de rennende trukendoos al uit uit voor verschillende vertegenwoordigende elftallen bij onze zuiderburen.

Boussaid werd nog even door de Utrechtenaren verhuurd aan andere volksclub NAC uit Breda, maar is inmiddels allang en breed teruggekeerd in de Domstad. De rechtspoot is dé belangrijkste man in de Jans-formatie als het om creativiteit in de frontlinie draait. Hij heeft dreiging, is behoorlijk technisch en doelgericht ook.

Sneltrein van FC Utrecht

Alsof de bal soms aan zijn voetjes vastgeplakt zit, zo dartelt Boussaid over het veld. Je zal maar rechtsback bij de tegenstander zijn en de nacht tevoren niet zo heel lekker geslapen hebben. Krijg je de middag of avond daarna te maken met een sneltrein die van geen ophouden weet. Zie je negentig minutenlang een zwart snorretje voorbij razen.

Snakkend naar sportief succes, maar daar dan wél álles voor willen doen. Ik heb plezier aan dat soort voetballers. Altijd die wil hebben om te dribbelen, voorzetten te geven of om op doel te kunnen schieten. Zij lijken wel verslaafd aan aanvallen, zo ook meneer Boussaid. Dat hij maar 1.66 meter groot is, kan in zijn voordeel zijn.

Tegenstanders hebben dat niet zo graag, wendbare en piepkleine voetballers. Is alles dan al perfect aan deze FC Utrecht-groeibriljant? Nee, zeker nog niet. Hij zal onder andere nog meer moeten gaan scoren en assists gaan geven aan zijn medespelers. Veel meer bepalend moeten zijn ook. Vaker de absolute uitblinker zijn in het elftal van ervaren voetbalvader Ron Jans.

Opvolger Steven Bergwijn bij Ajax

Bij Ajax zou balvirtuoos Boussaid op de flank, zeker bij een vertrek van Steven Bergwijn, niet misstaan. Trainer John van ‘t Schip, zelf in het verre verleden een zeer getalenteerde vleugelspits, zal de kunde van Boussaid inmiddels onderkend hebben. Datzelfde geldt voor Feyenoord-trainer Arne Slot die immer en altijd op zoek is naar aanvallende (extra) versterking.

Nieuwe killer van De Kuip

Met de grillen van de FC Utrecht-parel zou hij in De Kuip in de toekomst zomaar eens een publiekslieveling kunnen gaan worden. Het Legioen zal deze nieuwe kleine held heel snel in de armen gaan sluiten. Twee keer – om te beginnen – vanaf links naar binnentrekken en dan met zijn rechtervoet de bal in de lange hoek krullen, en dat is zonder meer een feit.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga en doet onderzoek naar opvallende achtergrondzaken in het voetbalwereldje. Elke woensdag schrijft hij een opinie over gebeurtenissen in het Nederlandse of internationale voetbal. Thimister is sinds negentien jaar journalist. Tips? [email protected].

Feyenoord of Ajax moet Boussaid vastleggen?

  • Ja
  • Nee
966+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie