‘FC Utrecht rekent op drietal uitgaande transfers’

Foto: ‘FC Utrecht rekent op drietal uitgaande transfers’

FC Utrecht heeft zich de afgelopen weken zeer bedrijvig getoond op de transfermarkt. De Domstedelingen haalden al verscheidene nieuwelingen, maar ook op uitgaand gebied kan er nog het nodige verwacht worden. En dat is ook noodzakelijk schetst technisch directeur Jordy Zuidam, die onthult dat Utrecht een financieel gat moet dichten.

Utrecht rekent op uitgaande transfers

In gesprek met De Telegraaf vertelt Zuidam dat er volop interesse is voor een aantal Utrecht-spelers. “Het is duidelijk dat we een groot aantal spelers hebben voor wie veel interesse is. Dat geldt natuurlijk voor Eredivisietopscorer Tasos Douvikas, maar ook voor Taylor Booth en Othmane Boussaid. En die interesse is er ook al voor Can Bozdogan en Modibo Sagnan, twee spelers van wie we vorige maand de optie tot koop hebben gelicht.”

Volgens Zuidam heeft Utrecht transferinkomsten ook hard nodig om niet in de financiële problemen te geraken. ” Om jaarlijks het exploitatietekort van 8,5 miljoen euro weg te werken, moeten we elk jaar voor zo’n 12 miljoen euro verkopen, omdat het bij transfers om netto bedragen gaat en er ook een deel wegvloeit naar spelers, zaakwaarnemers en opleidingsvergoedingen. Het is de afgelopen jaren steeds gelukt om die 12 miljoen euro te halen en we zijn optimistisch gestemd dat het ook voor komend seizoen gaat lukken gezien de interesse die er al is.”

Utrecht vroeg actief op de transfermarkt

Dat Utrecht nog geen spelers verkocht heeft, maar wel al verscheidene inkomende transfers heeft gedaan roept dan ook vraagtekens op. Toch vertelt Zuidam in de ochtendkrant daar een logische verklaring voor te hebben. “We hebben de ervaring, dat uitgaande transfers pas laat in de window kunnen vallen. Als je dan nog op zoek moet naar vervangers, dan ben je te laat. Zeker als je je voornamelijk richt op transfervrije spelers. Bovendien calculeren we het vertrek van sommige spelers in en willen we onze trainer Michael Silberbauer in de voorbereiding de gelegenheid geven om al zoveel mogelijk met een vaste kern van spelers, die komend seizoen uitkomen voor FC Utrecht, te werken, zodat hij het geraamte van het nieuwe elftal neer kan zetten. Daarom vinden we het belangrijk, dat de selectie in een vroegtijdig stadium al zoveel mogelijk vorm krijgt.”

Zie jij Utrecht komend seizoen Europees voetbal halen?

  • Ja
  • Nee
872+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie