Arne Slot geniet: “Dat was heel bijzonder”

Foto: Arne Slot geniet: “Dat was heel bijzonder”

Arne Slot heeft zondagavond genoten van de Feyenoord-aanhang. Tijdens de tweede helft tegen PEC Zwolle (5-0 zege) zong Het Legioen hem meermaals toe, waardoor hij zich zelfs liet verleiden tot een reactie.

Feyenoord-trainer toegezongen door fans

“Dat was heel bijzonder”, vertelt Slot tegenover ESPN. “Ik zou het kunnen downgraden, maar dat zou niet recht doen aan de gevoelens die ik op dat moment had. Het was echt heel bijzonder. In de drie jaar dat ik nu bij Feyenoord ben, heb ik van de eerste tot de laatste dag de waardering gevoeld. Vandaag was het wel heel massaal, dus dat was wel indrukwekkend.”

Ook zijn assistent Sipke Hulshoff werd in het zonnetje gezet. “Ze scanderen mijn naam en dat is eigenlijk een beloning voor de manier waarop wij de afgelopen drie jaar gepresteerd hebben. Er zijn ook heel veel andere mensen nog die ongelofelijk hard gewerkt hebben en kwaliteit hebben geleverd, waardoor we mooie wedstrijden hebben voorgeschoteld.”

Na afloop vond er een bijzonder moment plaats in de kleedkamer van Feyenoord. Dit had een heel andere reden. “Een jongetje, Mats, heeft twee weken geleden te horen gekregen dat hij kanker heeft. Die hebben wij net even mee de kleedkamer in genomen om hem een hart onder de riem te steken in de moeilijke tijd die voor hem ligt.”

Invalbeurt Giménez

Santiago Gimenez vierde zijn invalbeurt met twee treffers. “Santi kwam erg sterk het veld in”, aldus Slot. “Lekker dat zijn eerste balcontact ook gelijk een penalty en een goal was, maar je zag ook weer de snelheid in zijn bewegingsritme en de agressiviteit voor de goal. Uiteindelijk gaf hij ook nog een assist en gaf hij ook nog een geweldige bal op Lingr. Blijkbaar hebben die vrije dagen Santi goed gedaan, want hij was vandaag uitstekend.”

Slot kreeg ook nog vragen over Marino Pusic. Zou hij een geschikte opvolger zijn? “Iedereen weet hoe goed ik ben met Marino en hoe ik hem waardeer als mens en als trainer, dus als Marino dat graag zou willen, dan zou ik het fantastisch vinden als hij die kans zou krijgen. Maar ik zei al: je wil ook niet praten over een opvolger als het helemaal niet duidelijk is wie dat is.”

Gaat hij slagen bij Liverpool?

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie