PSV-target reageert op interesse: “Mooie club, maar…”

Foto: PSV-target reageert op interesse: “Mooie club, maar…”

Ryan Flamingo staat op de radar bij PSV en wordt gezien als een mogelijk versterking voor komend seizoen. De verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, speelt momenteel op huurbasis voor FC Utrecht en vindt de genoemde interesse van PSV ‘eervol’.

Flamingo spreekt zich uit over PSV-interesse

Flamingo maak dit seizoen een sterk indruk bij Utrecht, maar staat nog onder contract bij het Italiaanse Sassuolo. De Domstedelingen hebben echter wel de mogelijkheid om de verdediger voor 2 à 3 miljoen over te nemen, waarna Utrecht kan vragen wat het wil voor Flamingo. Tegenover De Telegraaf vertelt Flamingo over de interesse van PSV. “Het is leuk om te horen. PSV is een heel mooie club. Het is zeker eervol.”

Daarmee lijkt Flamingo aan te geven open te staan voor de stap, maar toch wil de oud-Vitessenaar zich nog niet bezig houden met een eventuele zomertransfer. “Maar ik wil me nu concentreren op de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin ik met FC Utrecht Europees voetbal wil halen. Het is fijn dat mijn vader en zaakwaarnemers me er niet bij betrekken en me op het voetbal laten focussen.”

Flamingo ziet verbeterpunten

Flamingo vindt dat hij zichzelf nog op voldoende punten kan verbeteren. “Ik vind wel dat ik goed bezig ben, maar er zijn zeker nog dingen die beter kunnen en beter moeten. Ik zou bijvoorbeeld nog bepalender willen zijn en ik had graag nog wat extra goals gemaakt.” De aanstelling van Ron Jans heeft Flamingo in ieder geval goed gedaan. “De trainer probeert je te triggeren. Als je in zijn ogen niet goed traint dan krijg je dat meteen te horen en moet je op zijn kantoortje komen. Dat houdt je wel scherp. Maar hij neemt je ook soms apart, als je het wel goed doet. Dan zegt hij: Houd dit vast, ga zo door. Hij zit er gewoon goed bovenop en dat vind ik lekker.”

De 21-jarige Flamingo kan op meerdere posities uit de voeten, maar hoopt in de toekomst op één positie uit de voeten te kunnen. “De ene positie vraagt weer andere dingen dan de andere positie. Je bent de hele tijd aan het schakelen. Ik weet dat ik allebei de posities kan invullen, maar het zou wel fijn zijn als ik me in de toekomst op één van de twee plekken zou kunnen gaan richten.”

Zou Flaminog een versterking zijn voor PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie