Belgische club vraagt faillissement aan en fileert grootaandeelhouder

Foto: Belgische club vraagt faillissement aan en fileert grootaandeelhouder

Het Belgische KV Oostende gaat een faillissement voor de club aanvragen. Dit naar aanleiding van de schuld die zo’n 10 miljoen euro bedraagt. In Oostende zijn ze woest op grootaandeelhouder Paul Conway die recentelijk nog de baas was bij FC Den Bosch.

Amerikaanse investeringsmaatschappij trekt zich terug

Voor alles en iedereen dat KV Oostende lief heeft zijn de druiven zuur. Na 43 jaar houdt hun club op te bestaan. KV Oostende is een fusie tussen VG Oostende en AS Oostende en werd in 1981 opgericht. Het hoogtepunt uit de clubhistorie was het bereiken van de bekerfinale in 2017. Echter werd deze na strafschoppen verloren van Zulte Waregem. Oostende ging wel Europa in. De schulden liepen nog meer op toen de club vorig seizoen uit de Jupiler Pro League degradeerde. ”KV Oostende is de dupe van een gebrek aan goed management en dat is zeer betreurenswaardig”, vertelt de club in een verklaring.

Even leek de kustclub nog gered te kunnen worden toen een Amerikaanse investeringsmaatschappij (Apex Capital) de aandelen wilde overnemen. Grootaandeelhouder Paul Conway stak hier echter een stokje voor en liet Oostende geen andere keus dan faillissement aan te vragen. De club moest vrijdag orde op zaken hebben gesteld om een proflicentie te krijgen. Op 3 juni wordt het faillissement aangevraagd.

Oostende laaiend op Conway

Oostende geeft grootaandeelhouder Conway de schuld van het aanstaande faillissement. Hij zou niet hebben meegewerkt met de overname en zelfs nog zeshonderdduizend euro hebben geëist voor zijn aandelen. Ook stond hij volgens de club niet garant voor de tekorten op de begroting, terwijl dat wel was afgesproken. Bewindvoerder Werner Van Oosterwyck is des duivels: ”De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld. Hij speelt met clubs alsof ze niks voorstellen. Elke emotie is hem vreemd.”

Vreemde vogel

Dat Conway nog in het voetbal aan touwtjes trekt mag een mirakel heten. Bij veel clubs in Europa staat hij er slecht op. Eerder werd hij al weggestuurd bij FC Den Bosch en het Deense Esbjerg. De Amerikaan bezit met zijn maatschappij Pacific Media Group nog wel Barnsley FC (Engeland), FC Thun (Zwitserland) en AS Nancy (Frankrijk).

Moeten eigenaren verbannen worden uit het voetbal?

  • Ja
  • Nee
217+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie