‘PEC verliest Thy aan Azië, Eredivisie-transfer voor Namli’

Foto: ‘PEC verliest Thy aan Azië, Eredivisie-transfer voor Namli’

Alles wijst erop dat PEC Zwolle komende zomer zeker twee steunpilaren gaat verliezen. Spits Lennard Thy vertrekt sowieso, naar Azië, en voor Younes Namli lonkt een overstap naar FC Utrecht.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Lennart Thy gaat PEC Zwolle verruilen voor Lion City Sailors uit Singapore

Op de clubwebsite bevestigt technisch manager Mark Coonenal dat Thy (32) naar Azië verkast. “Lennart had nog een contract voor een jaar, maar de transfersom die vanuit deze Aziatische club wordt overgemaakt is niet te weigeren voor ons als club. Daarnaast wilde Lennart nog heel graag één keer een buitenlands avontuur aangaan. Ik wil hem namens iedereen binnen de club bedanken voor zijn tomeloze inzet en doelpunten en wens hem veel geluk bij zijn nieuwe club.”

Vermoedelijk gaat het om de Lion City Sailors uit Singapore, waar hij ploeggenoot zou worden van Bart Ramselaar. Thy zelf: “Voor mij is dit een mooie laatste kans om in een ver land het avontuur aan te gaan. Ik verlaat PEC Zwolle echter wel met gemengde gevoelens, want ik heb hier de afgelopen twee seizoenen echt mooie dingen meegemaakt. Ik ben blij dat PEC Zwolle er een hele goede transfersom aan overhoudt en dat ik zondag dus ook afscheid kan nemen van het geweldige publiek hier, wat voor mij echt als familie is gaan voelen.”

Younes Namli (FC Utrecht) op weg naar FC Utrecht

Ondertussen kan Namli naar Utrecht, weet De Stentor. In 29 optredens was de aanvallende middenvelder dit seizoen goed voor 4 goals en 8 assists. Zijn contract loopt af en Namli zei eerder zelf al: “Ik ben een gevoelsmens en ruil Zwolle ook niet zomaar in. Ik wil het graag in de top proberen, dat kan ook in Nederland zijn, maar competities in Spanje of Italië vind ik ook mooi.” Ron Jans bevestigt dat zijn FC Utrecht interesse heeft: “Hij kan natuurlijk geweldig voetballen, voetbalt heel makkelijk. Ik ben gecharmeerd van hem, dat is duidelijk.” 

Wie gaat PEC meer missen?

  • Thy
  • Namli
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie