Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer sc Heerenveen

Foto: Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer sc Heerenveen

Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. Op de website van Feyenoord is een dankwoord aan Van Persie gericht en wordt het nieuws gemeld. Het wordt zijn eerste klus als coach van een eerste elftal.

”Begrip voor zijn keuze”

Na enkele jaren jeugdtrainer van Feyenoord te zijn geweest, zet Van Persie de volgende stap in zijn carrière. De ex-international zal aan de slag gaan als hoofdcoach van sc Heerenveen. In zijn kielzog vertrekken ook Brian Pinas, Nico Romeijn en Yöri Bosschaart naar Heerenveen. Van Persie werkte met hen samen bij Feyenoord Onder 18. Algemeen en technisch directeur van Feyenoord, Dennis te Kloese, liet het volgende weten op de kanalen van de Rotterdammers: ”We hadden Robin natuurlijk liever bij ons gehouden, maar we hebben er ook begrip voor dat hij voor dit avontuur kiest. Dat sc Heerenveen met Robin in zee wil gaan is niet alleen een compliment aan zijn adres, maar ook een bevestiging van de kwaliteit en de ontwikkelingskansen die de jeugdtrainers en begeleidingsstaf op Feyenoord Academy hebben. Hoewel de wegen van Feyenoord en Robin van Persie nu uiteenlopen, zou het mooi zijn als die elkaar in de toekomst weer samenkomen. Hij weet dat bij ons de deur voor hem altijd open staat.”

Tijd voor volgende stap

Van Persie, die in het verleden zeer succesvol was als speler van Feyenoord, is content met zijn nieuwe aanstelling: ”Ik heb het de afgelopen jaren heel erg naar mijn zin gehad bij Feyenoord en ook ontzettend veel geleerd over het trainersvak. Het is me veel waard dat ik de eerste stappen op dat gebied heb kunnen zetten op Varkenoord, de plek waar ik als jonge voetballer heb rondgelopen. Jaren later op diezelfde plek als trainer werken met de talenten van nu gaf ontzettend veel voldoening. Nu is het tijd voor een volgende stap. sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club. Ik ben de staf en spelers waar ik mee gewerkt heb op de Feyenoord Academy en bij het eerste elftal dankbaar voor alle mooie momenten de afgelopen seizoenen en wens iedereen en deze geweldige club heel veel succes.”

Gaat Van Persie slagen in Heerenveen?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie