Van Nistelrooij licht tipje van de sluier over zijn toekomstplan

Foto: Van Nistelrooij licht tipje van de sluier over zijn toekomstplan

Ruud van Nistelrooij staat inmiddels weer te popelen voor een nieuwe trainersklus, na zijn harde breuk met PSV. De coach acht de tijd rijp voor een kersverse job, zo vertelt hij aan RTL.

Ruud van Nistelrooij onthult zijn eisenlijst voor nieuwe club

Waar gaat hij op letten bij het kiezen van een club? “Een hele goede technisch directeur is gewoon super belangrijk. Dat wil niet zeggen dat dat het allerhoogste niveau moet zijn, dat kan op alle niveaus zijn. Dat kan ook binnen een competitie een middenmoter zijn, dat maakt mij niet uit.”

Ook wil Van Nistelrooij dat zijn handelswijze goed past binnen het totale project van de club. “Als je weet dat je met iemand gaat samenwerken, bij een club gaat werken waar al een periode een beleid is gevoerd, waar een weg is ingeslagen en waar je als trainer bij past. Dat is waar ik naar op zoek ben in het ideale plaatje. Uiteindelijk ga je kijken wat er komt en heb je gewoon heel veel zin om aan de slag te gaan op het veld.”

‘Spanje kán, maar het hoeft niet, want ik oriënteer me heel breed’

Van Nistelrooij heeft al gesproken met een nog onbekende club, zo bevestigde hij eerder al in een interview met het Algemeen Dagblad. “De club kan ik nog niet noemen. En Spanje kán, maar het hoeft niet, want ik oriënteer me heel breed. Deze zomer wil ik weer aan de slag. Het belangrijkste is het profiel van een club. Ik wil in een organisatie werken waar een duidelijke visie is. Én ik wil werken in een twee-eenheid met een technisch directeur. Die constructie vind ik heel belangrijk. Dan kun je veel beter focussen op je werk als hoofdcoach.”

Geloof jij nog in Van Nistelrooij als hoofdtrainer?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie