Van Hanegem laakt PSV-lof: “Ontzettend overdreven”

Foto: Van Hanegem laakt PSV-lof: “Ontzettend overdreven”

PSV is dit seizoen de zeer terechte kampioen van Nederland. Toch is Willem van Hanegem, columnist van het Algemeen Dagblad, een tikkeltje kritisch op de Eindhovenaren.

Willem van Hanegem ook na kampioensfeest kritisch op PSV

“Natuurlijk is PSV de terechte kampioen”, opent Van Hanegem zijn wekelijkse AD-column. “Ze hebben het hele seizoen bovenaan gestaan en het gat met de concurrentie is fors. Waar ze vooral in uitblonken, was de agressieve manier van een wedstrijd beginnen. Hoe vaak was PSV dit seizoen al niet klaar met de tegenstander, terwijl het nog niet eens rust was?”

Van Hanegem roemt vooral de invloed van Jerdy Schouten, maar André Ramalho daarentegen… De Kromme noemt hem ‘een matige speler’. “Ik weet dat mensen hem opeens toch goed vinden, maar dat zie je vaak bij clubs die iets winnen. Dan krijgen ze vaak een nieuw contract en zit je er aan vast. Feyenoord had dat met Van der Heijden en Botteghin na de titel in 2017.”

Joey Veerman

“Ik weet ook dat er een hele meute is die Joey Veerman op een voetstuk plaatsen. Natuurlijk is dat een leuke voetballer en ook hij heeft een goed seizoen achter de rug, maar ik vind ook dat mensen vaak overdrijven bij hem. Het is maar wat je wil zien”, aldus Van Hanegem. “Die interland tegen Duitsland in Frankfurt een paar weken geleden. De mensen die hem daar zo geweldig vonden moeten die partij echt nog een keer terugkijken.”

Van Hanegem vervolgt: “In de Eredivisie was PSV onaantastbaar. Dat maakt het wel opvallend dat het in Europa allemaal erg magertjes was. (…) Dat mensen ook roepen dat dit het beste PSV ooit was, daar kan ik met mijn pet niet bij. Dat is zo ontzettend overdreven. Ook al omdat de Eredivisie zoveel minder is dan het ooit was.”

Heeft Van Hanegem gelijk?

  • Ja
  • Nee
497+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie