Giménez: ‘Vanaf dat moment ben ik minder gaan spelen’

Foto: Giménez: ‘Vanaf dat moment ben ik minder gaan spelen’

Santiago Giménez scoorde in de eerste seizoenshelft aan de lopende band, maar na de winterstop was er weinig meer van over. De Mexicaan merkt dat tegenstanders zich anders op gingen stellen voor duels met Feyenoord.

“Ik heb het een beetje gemerkt. Ze respecteerden ons een beetje meer, maar niet op een aardige manier. Ze speelden defensief. Dit seizoen speelden we qua voetbal beter dan vorig seizoen, maar ik denk dat we veel punten verloren hebben. Volgens mij hebben we de eerste twee wedstrijden gelijk gespeeld en in het begin zie je misschien het belang van die wedstrijden niet, maar aan het einde weet je dat ze heel belangrijk zijn geweest”, vertelt Giménez in Kick ‘t Met… van Ziggo Sport.

Zijn hoogtepunt bij Feyenoord vond hij de wedstrijd tegen SS Lazio. “Mijn debuut in de Champions League. Als ik één wedstrijd zou willen veranderen, dan zou ik een belangrijke wedstrijd van mezelf noemen; toen ik de penalty stifte. Omdat mijn vertrouwen heel hoog was en na dat moment speelde ik op een lager niveau.”

Alireza Jahanbakhsh

Aan tafel zit ook Alireza Jahanbakhsh, die vertelt hoe coach Arne Slot zijn spelers ten alle tijden scherp houdt: “Dat is een van de dingen die hij ons heel vaak vertelt. Als regerend kampioen verwachten ze altijd dat je komt om te presteren. Wat bij ons gebeurde, is dat veel teams ons meer serieus namen. Ze wisten dat ze tegen de kampioen van het land moesten spelen. Dus gingen ze een beetje anders spelen. Vooral verdedigender en ze spelen harder. De spelers individueel willen zich laten zien omdat ze tegen de kampioen van het land spelen. Slot herhaalde het elke kaar als we punten verloren.”

Giménez is gewoon wat overhyped

  • Eens
  • Oneens
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie