STEM op de RECHTERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de RECHTERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. We zijn alweer bij de middenvelders beland. Wie van de volgende vier was de beste rechtermiddenvelder in de Eredivisie dit jaar?

Rechtermiddenvelder SN Team van het Seizoen: Willumsson, Van de Streek, Mijnans of Wieffer?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)

Willum (Thór) Willumsson is niet alleen een goede naam, maar ook een goede voetballer. De rechtermiddenvelder van Go Ahead Eagles komt uit IJsland, maar verwarmde de Deventerse harten afgelopen seizoen. De IJslandse international was dé man van Go Ahead, dat nog dicht bij play-offs om Europees voetbal kwam. In 27 wedstrijden scoorde Willumsson 8 keer en leverde hij 3 assists. De boomlange linkspoot op rechts heeft van alles wat. Hij is doelgericht, een passer en kan onlangs zijn lengte ook aardig dribbelen. Go Ahead wil vooruit en hoopt hun sterspeler deze zomer te behouden. Het is te hopen voor de club dat de scouts het SN Team van het Seizoen niet in de gaten houden.

Sander van de Streek (FC Utrecht)

Sander van de Streek is al jaren een betrouwbare kracht bij FC Utrecht, maar afgelopen voetbaljaargang stak hij er echt bovenuit. Rechts op het middenveld strooit de ervaren Barnevelder (30) met passjes. Bovendien weet je met Van de Streek dat je altijd doelpunten krijgt. 9 in 28 duels dit seizoen (2 assists). Hij lijkt nu echt op de top van z’n kunnen en niet geheel toevallig loopt hij ook uit zijn contract in Utrecht. Lonkt nog een buitenlands avontuur voor Van de Streek? Stem hem eerst maar in het SN Team van het Seizoen, dat zal hem helpen.

Sven Mijnans (Sparta/AZ)

Sven Mijnans is de enige speler op de shortlist van het SN Team van het Seizoen die afgelopen voetbaljaargang bij twee verschillende clubs heeft gespeeld. Eerst was hij de creatieve man op het middenveld van het uitstekend presterende Sparta, daarna was hij sterkhouder bij AZ. Mijnans paste zich moeiteloos aan en is al niet meer weg te denken uit de Alkmaarse basis. De 23-jarige rechtermiddenvelder (net als Willumsson linkspoot) is naast creatief ook effectief. Dat zie je terug in zijn totaal 7 doelpunten en 8 assists (4 goals en 3 assists bij AZ). Het maakt duidelijk niet uit waar Mijnans speelt, dus ook in het SN Team van het Seizoen kan je hem opschrijven voor treffers en assists.

Mats Wieffer (Feyenoord)

Dan Mats Wieffer. Hij speelde pas sinds de winter in de Feyenoord-basis, maar de rechtermiddenvelder (Arne Slot speelde met de punt naar voren) deed dat zo goed dat hij met Feyenoord kampioen werd, debuteerde in Oranje en daar dicht tegen een basisplek aan zit en ook nog eens genomineerd werd voor het SN Team van het Seizoen. Eerder speelde Wieffer nog onopvallend bij FC Twente en Excelsior, nu maken we voor hem na 25 duels (53 procent basis) al een uitzondering door hem te selecteren. Hij is niet de grootste doelpuntenmaker (1 kanonskogel en dat was het), maar geeft wel assists: 5. De meer controlerende passende middenvelder is vooral de man die het simpel houdt. Zijn bijnaam is niet voor niets Sergio (Busquets). Simpel voetballen is het moeilijkste wat er is, maar Wieffer kan het. Is een keuze voor hem ook net zo simpel?

SN Team van het Seizoen: wie moet de rechtermiddenvelder worden?

  • Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)
  • Sander van de Streek (FC Utrecht)
  • Sven Mijnans (Sparta/AZ)
  • Mats Wieffer (Feyenoord)
1275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
62+
Nederland incasseert coëfficiëntendreun
10:58
20+
Blamerend AZ gefileerd: “Goede naam te grabbel gegooid”
10:43
86+
Ajax-uitblinker baalt: “Hebben daar gewoon regels voor”
10:28
372+
‘Slot wrijft in handjes na Ajax-malaise’
10:13
128+
Defensieve wanorde bij Ajax: “Je houdt je hart vast richting zondag”
10:00
78+
De echte Ronaldo is de Nederlandse taal, haring en Luc Nilis niet vergeten
09:50
15+
Hoe krijgt Willem II de boel weer op orde? ‘Passie en beleving’
09:40
0+
Dit is hoe het de Nederlanders in de Europa League verging gisteravond
08:46
125+
Aubameyang blij met puntendeling: ‘Het was niet makkelijk’
08:24
179+
Gravenberch krijgt veren in zijn reet van Klopp: ‘Beste op het veld’
08:14
216+
Steijn over ‘lichtpuntje’ van Ajax: ‘Hij heeft het goed gedaan’
07:58
222+
Hato over defensief falen Ajax: ‘Niet goed genoeg’
07:43
392+
Maurice Steijn: ‘Ik heb een geweldig Ajax gezien’
07:25
547+
Franse media over Ajax-verdediger: ‘Constant te laat’
23:42
345+
Berghuis dankt Ajax-fans: “Zij hebben het ook hartstikke moeilijk”
23:16
731+
Vink ziet bij Ajax ‘blinde kip’ rondlopen
23:08
264+
Clasie ‘schaamt zich kapot’ voor AZ
22:58
277+
Verdedigend zwak Ajax speelt gelijk tegen Olympique Marseille
22:24
330+
Kieft ziet Ajax worstelen: “Valt wederom niet mee”
22:10
190+
Jansen kwaad op AZ: “Doodstil in de kleedkamer”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie