STEM op de RECHTERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de RECHTERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. We zijn alweer bij de middenvelders beland. Wie van de volgende vier was de beste rechtermiddenvelder in de Eredivisie dit jaar?

Rechtermiddenvelder SN Team van het Seizoen: Willumsson, Van de Streek, Mijnans of Wieffer?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)

Willum (Thór) Willumsson is niet alleen een goede naam, maar ook een goede voetballer. De rechtermiddenvelder van Go Ahead Eagles komt uit IJsland, maar verwarmde de Deventerse harten afgelopen seizoen. De IJslandse international was dé man van Go Ahead, dat nog dicht bij play-offs om Europees voetbal kwam. In 27 wedstrijden scoorde Willumsson 8 keer en leverde hij 3 assists. De boomlange linkspoot op rechts heeft van alles wat. Hij is doelgericht, een passer en kan onlangs zijn lengte ook aardig dribbelen. Go Ahead wil vooruit en hoopt hun sterspeler deze zomer te behouden. Het is te hopen voor de club dat de scouts het SN Team van het Seizoen niet in de gaten houden.

Sander van de Streek (FC Utrecht)

Sander van de Streek is al jaren een betrouwbare kracht bij FC Utrecht, maar afgelopen voetbaljaargang stak hij er echt bovenuit. Rechts op het middenveld strooit de ervaren Barnevelder (30) met passjes. Bovendien weet je met Van de Streek dat je altijd doelpunten krijgt. 9 in 28 duels dit seizoen (2 assists). Hij lijkt nu echt op de top van z’n kunnen en niet geheel toevallig loopt hij ook uit zijn contract in Utrecht. Lonkt nog een buitenlands avontuur voor Van de Streek? Stem hem eerst maar in het SN Team van het Seizoen, dat zal hem helpen.

Sven Mijnans (Sparta/AZ)

Sven Mijnans is de enige speler op de shortlist van het SN Team van het Seizoen die afgelopen voetbaljaargang bij twee verschillende clubs heeft gespeeld. Eerst was hij de creatieve man op het middenveld van het uitstekend presterende Sparta, daarna was hij sterkhouder bij AZ. Mijnans paste zich moeiteloos aan en is al niet meer weg te denken uit de Alkmaarse basis. De 23-jarige rechtermiddenvelder (net als Willumsson linkspoot) is naast creatief ook effectief. Dat zie je terug in zijn totaal 7 doelpunten en 8 assists (4 goals en 3 assists bij AZ). Het maakt duidelijk niet uit waar Mijnans speelt, dus ook in het SN Team van het Seizoen kan je hem opschrijven voor treffers en assists.

Mats Wieffer (Feyenoord)

Dan Mats Wieffer. Hij speelde pas sinds de winter in de Feyenoord-basis, maar de rechtermiddenvelder (Arne Slot speelde met de punt naar voren) deed dat zo goed dat hij met Feyenoord kampioen werd, debuteerde in Oranje en daar dicht tegen een basisplek aan zit en ook nog eens genomineerd werd voor het SN Team van het Seizoen. Eerder speelde Wieffer nog onopvallend bij FC Twente en Excelsior, nu maken we voor hem na 25 duels (53 procent basis) al een uitzondering door hem te selecteren. Hij is niet de grootste doelpuntenmaker (1 kanonskogel en dat was het), maar geeft wel assists: 5. De meer controlerende passende middenvelder is vooral de man die het simpel houdt. Zijn bijnaam is niet voor niets Sergio (Busquets). Simpel voetballen is het moeilijkste wat er is, maar Wieffer kan het. Is een keuze voor hem ook net zo simpel?

SN Team van het Seizoen: wie moet de rechtermiddenvelder worden?

  • Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)
  • Sander van de Streek (FC Utrecht)
  • Sven Mijnans (Sparta/AZ)
  • Mats Wieffer (Feyenoord)
1275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:00
0+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
10+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
46+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
50+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
38+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
27+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
61+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
102+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
27+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
85+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
548+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
501+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
273+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
454+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
240+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
740+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
70+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie