‘Kleintjes’ verrassen tegen topclubs, RKC Waalwijk ook vertegenwoordigd | SN Team van de Week 21

Foto: ‘Kleintjes’ verrassen tegen topclubs, RKC Waalwijk ook vertegenwoordigd  | SN Team van de Week 21

Speelronde 21 in de Eredivisie stond in het teken van de verrassingen in duels met topclubs. Zo speelde AZ op bezoek bij Almere City FC gelijk, had PSV de nodige moeite met degradatiekandidaat FC Volendam en ging Ajax onderuit tegen sc Heerenveen. Het is ook terug te zien in het Team van de Week 21, waarin enkele opvallende namen staan vermeld.

SN Team van de Week 21: Van Amersfoort Sterspeler van de Week, FC Twente en RKC Waalwijk winnen ook

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Sc Heerenveen viel dit weekend als club positief op. De Friezen beleven een lastig seizoen, maar waren tegen Ajax scherp genoeg om de tegenstander te overtroeven. Pelle van Amersfoort (Sterspeler van de Week) en Osame Sahraoui waren de grote uitblinkers van het team, terwijl Thom Haye op het middenveld eveneens veel energie in het duel legde.

Verder zijn FC Twente, RKC Waalwijk en PSV ook met meerdere spelers in het elftal terug te vinden. Zo was Ricky van Wolfswinkel op dreef met twee doelpunten en lieten RKC Waalwijk-verdedigers Shawn Adewoye en Aaron Meijers zich van hun beste kant zien. Nordin Bakker hield met Almere City tegen AZ de nul en verdiende daarmee een plek onder de lat.

Keeper: Nordin Bakker (Almere City)

Na een mindere seizoenstart heeft Almere City haar vorm te pakken. Tegen AZ toonde het opnieuw aan dat het een stugge tegenstander is die voor elke club in de Eredivisie moeilijk te verslaan is. Bakker liet zich tegen de Alkmaarders als leider van de verdediging wederom sterk zien en zorgde met enkele reddingen ervoor dat de thuisploeg een punt overhield aan het duel.

Verdediger: Joshua Brenet (FC Twente)

Voor FC Twente was het duel met Excelsior een redelijk eenvoudige. De Enschedeërs hadden het veldoverwicht en profiteerden opnieuw van de impulsen die Joshua Brenet aan het team kan geven. De rechtervleugelverdediger was verdedigend sterk en bemoeide zich in de aanval meermaals nadrukkelijk met het spel van FC Twente, waardoor het gevaar kon stichten.

Verdediger: Shawn Adewoye (RKC Waalwijk)

Degradatiekandidaat RKC Waalwijk kan de punten dit seizoen goed gebruiken en won tegen NEC Nijmegen verrassend genoeg. Bovendien hield de thuisploeg de nul, wat mede kwam door Adewoye. De centrale verdediger was overal op het veld aanwezig en speelde een uitstekende wedstrijd, waarin hij de aanvallers van de tegenstander goed onder controle hield.

Verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

PSV had een valse start tegen FC Volendam, maar in het tweede bedrijf draaide het de achterstand om in een ruime overwinning. Olivier Boscagli toonde zichzelf daarbij opnieuw zeer positief. Vooral in balbezit droeg de defensieve kracht veel bij aan het spel dat Peter Bosz graag met zijn team wil spelen, en dat had in Volendam wederom een positieve uitwerking.

Verdediger: Aaron Meijers (RKC Waalwijk)

Naast Adewoye was Meijers als linksback eveneens van cruciaal belang. Hij was bij aanvallen van RKC Waalwijk meermaals betrokken en stond ook achterin zijn mannetje met een aantal heldhaftige optredens. De ervaren vleugelverdediger coachte zijn medespelers bovendien volop en hielp zijn team op deze wijze naar de overwinning op NEC Nijmegen.

Middenvelder: Thom Haye (sc Heerenveen)

In de aanval waren dit weekend bij sc Heerenveen de grootste uitblinkers te zien. Haye vervulde op het middenveld echter ook een sleutelrol. De voetballer zorgde voor rust en hield het overzicht, waardoor sc Heerenveen lang de rug recht kon houden. Dat Ajax aan het einde van de wedstrijd uiteindelijk met lege handen stond, is daarom mede te danken aan Haye.

Middenvelder: Ismael Saibari (PSV)

PSV werd aan het begin van de wedstrijd verrast met een doelpunt voor FC Volendam, maar vervolgens draaide het team van Bosz de stand volledig om. Ismael Saibari zorgde binnen een kwartier al voor de gelijkmaker, waardoor de Eindhovenaren zich weer konden richten op het aanvallen. Verder speelde de middenvelder ook een puike wedstrijd.

Aanvaller: Taylor Booth (FC Utrecht)

Taylor Booth was afgelopen week al onderdeel van het Team van de Week en zit er ditmaal opnieuw bij. De aanvaller verkeert in een uitstekende vorm en slaagde erin om tegen Fortuna Sittard tweemaal te scoren. Daarnaast was hij dreigend op de vleugels, waarmee hij de ploeg van Ron Jans dit weekend extra stootkracht gaf in de aanval.

Aanvaller: Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen)

Van Amersfoort was in het duel met Ajax flink op dreef. De aanvaller kreeg van hoofdtrainer Kees van Wonderen de opdracht om voor onrust te zorgen in het strafschopgebied van de opponent en dat leverde al snel een doelpunt op. Als maker van de openingstreffer was de centrumspits al belangrijk en met het derde doelpunt voor de Friezen verstevigde hij zijn positie nog maar eens in de selectie.

Aanvaller: Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)

Door vroege doelpunten won FC Twente zaterdagavond van Excelsior, Dat was mede te danken aan Ricky van Wolfswinkel, die als topschutter aardig op dreef was. De spits zette de tweede en derde treffer op zijn naam en staat met 10 doelpunten redelijk hoog op de topscorersranglijst. Zijn ervaring kan later dit seizoen zomaar nog maar eens van grote waarde zijn.

Aanvaller: Osame Sahraoui (sc Heerenveen)

Aan de andere kant van de aanval liet Sahraoui positief over zich spreken. De vleugelaanvaller maakte het tegenstander Ajax zeer lastig en was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de wedstrijd. Zijn creativiteit zorgde er dan weer voor dat sc Heerenveen in gedeelten van de wedstrijd eenvoudig tussen de linies van Ajax kon doorspelen.

Wie was de beste aanvaller van het weekend?

  • Booth
  • Van Amersfoort
  • Van Wolfswinkel
  • Sahraoui
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie