Nordin Bakker

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Nordin Bakker

Nordin Bakker is een Nederlandse doelman van beroep. Sinds januari 2022 is hij actief voor Almere City FC, waarmee hij in 2023 naar de Eredivisie promoveerde.

  • Bakker speelt momenteel voor Almere City FC
  • In 2023 promoveerde de doelman naar de Eredivisie
  • Hij pareerde dat jaar drie strafschoppen tegen VVV-Venlo
  • Eerder kwam Bakker uit voor FC Volendam en Beroe Stara Zagora

Clubcarrière

Bakker werd op 31 oktober 1997 geboren in Oostknollendam. In het Noord-Hollandse dorp sloot hij zich aan bij amateurclub VV Knollendam, waarna de doelman overstapte naar Fortuna Wormerveer. Hier speelde Bakker zich in de kijker bij FC Volendam.

Doorbraak in Volendam

Bakker ontwikkelde zich uitstekend in het keeperstenue van FC Volendam. Mede dankzij diens reddingen werd Jong FC Volendam in 2019 kampioen in de Derde Divisie Zondag. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte de doelman op 7 december 2018 in de met 1-2 verloren Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Twente. Als stand-in mocht Bakker dat seizoen vijfmaal opdraven in de A-selectie van Het Andere Oranje.

In het door corona voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 werd Bakker een vaste waarde bij FC Volendam. De sluitpost kwam dat seizoen dertig keer in actie voor de oranjehemden. In het daaropvolgende jaar wisselden Bakker en concurrent Joey Roggeveen elkaar af, waardoor zijn eigen teller bleef steken op twintig officiële optredens. De Volendam-leiding besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.

Bulgaars avontuur

In de zomer van 2021 verliet Bakker de Nederlandse velden om transfervrij over te stappen naar Beroe Stara Zagora. De doelman kwam een half jaar uit voor de Bulgaarse club, maar dat avontuur bleef beperkt tot acht gespeelde wedstrijden (drie clean sheets).

(Pro Shots)

Promotie met Almere

Bakker keerde in januari 2022 alweer terug naar Nederland. Hij tekende een contract bij eerstedivisionist Almere City FC, waar trainer Alex Pastoor hem meteen benoemde tot eerste doelman. Na vijftien optredens in het seizoen 2021-2022 groeide Bakker in het daaropvolgende jaar uit tot een sterkhouder in het grootste succesverhaal uit de clubgeschiedenis. De Noord-Hollander stopte drie strafschoppen in de halve finale van de play-offs tegen VVV-Venlo en was vervolgens mede verantwoordelijk voor het winnen van de finaleronde tegen FC Emmen.

Almere City FC promoveerde in 2023 voor het eerst naar de Eredivisie. Zijn team verloor de eerste vier wedstrijden van het seizoen 2023-2024, maar mede dankzij Bakker werd op 17 september een historisch punt behaald bij Excelsior (0-0). De doelman hield in de daaropvolgende weken eveneens de nul in de wedstrijden tegen FC Utrecht en RKC Waalwijk, die met respectievelijk 0-2 en 1-0 werden verslagen.

Laatste update: 17 oktober 2023

Meer nieuws over Nordin Bakker

18:42
172+
Eredivisie-debuut tienkoppig Almere City valt in het water
21:56
199+
Almere City na overtuigende zege op FC Emmen met één been in Eredivisie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie