Almere City na overtuigende zege op FC Emmen met één been in Eredivisie

Foto: Almere City na overtuigende zege op FC Emmen met één been in Eredivisie

Almere City heeft de beste papieren om voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Eredivisie uit te komen. In de finale van de play-offs voor promotie/degradatie won het in eigen huis namelijk met 2-0 van FC Emmen.

Lastige eerste helft FC Emmen

De openingsfase was voor Almere City, dat met vertrouwen van start ging en direct twee grote kansen creëerde. Théo Barbet kreeg de eerste mogelijkheid, waarbij Lorenzo Burnet voorkwam dat FC Emmen op een vroege achterstand kwam te staan. Vervolgens was het Joey Jacobs die uit een hoekschop over het doel van de bezoekers kopte.

Waar het de thuisploeg nog niet lukte om een treffer te maken, probeerde FC Emmen later in de eerste helft wat terug te doen. Ahmed El Messaoudi was daarbij gevaarlijk, maar ditmaal kon Nordin Bakker redden. Vlak voor de theepauze was het nogmaals dichtbij de openingstreffer, waarbij het opnieuw niet gelukkig was.

Doelpunten voor Almere City

Beide clubs gingen dan ook met de brilstand op het scorebord naar de kleedkamers en moesten in de tweede helft komen. Na ruim een uur spelen werd Almere City daarbij geholpen. Richairo Zivkovic hield op de rand van het zestienmetergebied Rajiv van La Parra vast, waarna Danny Makkelie resoluut naar de penaltystip wees.

Lance Duijvestijn ging achter de bal staan en twijfelde geen moment: 1-0. Direct na de treffer wilde FC Emmen wat terug doen, maar het schot van Ole Romeny werd gekeerd door Bakker. Een kwartier voor tijd was het wederom Duijvestijn met de treffer, waardoor FC Emmen aankomend weekend een grote uitdaging te wachten staat.

Scoreverloop: 1-0 (65′) Lance Duijvestijn, 2-0 (77′) Lance Duijvestijn

Wint Sparta thuis van FC Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Almere City naar de Eredivisie?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, FC Emmen wint zondag alsnog
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie