FC Utrecht wint eindelijk weer eens

FC Utrecht heeft eindelijk weer eens een wedstrijd in winst omgezet. Onder trainer Ron Jans zijn de Domstedelingen al lange tijd ongeslagen, maar tegen FC Volendam werd eens niet afgesloten met een gelijkspel: 4-2.

Hattrick Booth vergroot Volendamse zorgen

Sinds de 1-0 nederlaag in Volendam (6 oktober 2023) verloor FC Utrecht geen enkele wedstrijd meer in de Eredivisie. Van de elf competitiewedstrijden werden er echter maar drie in winst omgezet, waaronder de bloedstollende 4-3 tegen Ajax. Het weerzien met de Volendammers werd dan ook gezien als hét moment om eindelijk weer eens drie punten bij te schrijven. Eenvoudig ging dat niet. Zach Booth opende zelfs de score namens Het Andere Oranje.

FC Utrecht raakte niet in de war van de snelle achterstand. Uitgerekend Taylor Booth, de broer van de Volendamse doelpuntenmaker, schoot de Domstedelingen na 38 minuten langszij in Stadion Galgenwaard. Vlak voor rust werkte Nick Viergever zelfs de 2-1 tegen de touwen.

Doelpunt achter het standbeen

Amper tien minuten na rust verraste FC Volendam door langszij te komen. Vanuit een hoekschop wist Josh Flint de 2-2 op het scorebord te krijgen, maar lang bleef deze stand niet zichtbaar. Op aangeven van Jens Toornstra werkte opnieuw Booth doeltreffend af, achter zijn standbeen langs. Diezelfde Amerikaan maakte ook de 4-2.

FC Utrecht klimt dankzij deze overwinning op naar plek elf. FC Volendam blijft zeventiende, met evenveel punten als hekkensluiter Vitesse.

Scoreverloop: 0-1 (9′) Z. Booth, 1-1 (38′) T. Booth, 2-1 (45′) N. Viergever, 2-2 (50′) J. Flint, 3-2 (57′) T. Booth, 4-2 (85′) T. Booth

Gaat FC Utrecht meedoen aan de Europese play-offs?