Noah Ohio

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Noah Ohio

Noah Ohio is een Nederlandse aanvaller met Engelse roots. De Nederlandse jeugdaanvaller speelt sinds de zomer van 2022 voor het Belgische Standard Luik.

  • Ohio speelt momenteel voor Standard Luik
  • De spits kwam eerder uit voor Vitesse en Austria Wien
  • Hij heeft tevens een verleden bij Manchester United, Manchester City en RB Leipzig
  • Ohio debuteerde in 2023 voor Jong Oranje
  • Ook was hij jeugdinternational namens Engeland

Clubcarrière

Noah Chidiebere Junior Anyanwu Ohio werd op 16 januari 2003 geboren in Almere. In zijn geboorteplaats werkte de spits zijn eerste wedstrijden af in de jeugd van FC Almere. In 2015 maakte hij de overstap naar Manchester United, dat hij al na een jaar inruilde voor rivaal Manchester City. Ohio ging in 2019 niet akkoord met een nieuw aanbod van The Citizens en streek vervolgens neer bij het Duitse RB Leipzig.

Vitesse

In januari 2021 streek Ohio opnieuw neer in Nederland. RB Leipzig verhuurde de aanvaller voor anderhalf jaar aan eredivisionist Vitesse, waar hij op de 27ste van die maand debuteerde in de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De huurling viel vijf minuten voor tijd in voor Loïs Openda. Ohio zal ongetwijfeld op meer hebben gehoopt, maar trainer Thomas Letsch gunde hem in de daaropvolgende maanden slechts drie extra invalbeurten.

Austria Wien

Na 26 officiële speelminuten werd de samenwerking tussen Vitesse en Ohio medio 2021 alweer beëindigd. RB Leipzig besloot de spits nogmaals te verhuren, met ditmaal het Oostenrijkse Austria Wien als onderkomen. Hij debuteerde op 8 augustus 2021 in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen RB Salzburg. Zijn eerste treffer maakte Ohio op 12 september in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen LASK Linz.

Voor Austria Wien noteerde Ohio in ht seizoen 2021-2022 in totaal 31 wedstrijden, zes doelpunten en twee assists. De getalenteerde aanvaller scoorde onder meer in de stadsderby tegen Rapid Wien op 8 mei 2022 (1-1).

Standard Luik

Ohio vertrok zonder officiële wedstrijd op zak in de zomer van 2022 bij RB Leipzig. De geboren Almeerder tekende een meerjarig contract bij Standard Luik, waar hij op 22 juli debuteerde in de thuiswedstrijd tegen AA Gent (2-2). Hij maakte op 17 januari 2023 zijn eerste treffer in Belgische dienst ten koste van KV Mechelen (2-0). Met vijf doelpunten en vijf assists in 29 officiële wedstrijden bewees Ohio zijn waarde voor de Rouches.


(Pro Shots)

Interlandcarrière

Als jeugdinternational kwam Ohio uit voor zowel Nederland als Engeland. Hij koos uiteindelijk voor Nederland. Op 8 september 2023 maakte de aanvaller zijn debuut voor Jong Oranje, dat de leeftijdsgenoten van Moldavië met 3-0 wist te verslaan. Vier dagen later produceerde de Almeerder zijn eerste treffer tegen Jong Noord-Macedonië (0-2 overwinning).

Laatste update: 12 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie