AZ-drama in aanloop naar dubbele confrontatie met Feyenoord

Foto: AZ-drama in aanloop naar dubbele confrontatie met Feyenoord

AZ kan hoogstwaarschijnlijk in twee cruciale wedstrijden niet beschikken over Denso Kasius. De KNVB heeft namelijk besloten om de eerder genoemde schorsing te handhaven, zo maakte het vrijdagochtend bekend.

Schorsing Kasius bij AZ

Zondagmiddag speelde AZ met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen en raakte het ook nog eens Kasius kwijt. Aan het einde van de eerste helft raakte de rechtsback Pawel Bochniewicz met zijn noppen, waarna de arbitrage besloot om hem een directe rode kaart te geven. De aanklager betaald voetbal gaf hem vervolgens een schorsing van drie duels, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

De Alkmaarders waren het daar niet mee eens, lieten ze weten. Desondanks kwam de KNVB vrijdag naar buiten met het nieuws dat de schorsing wat de bond betreft gewoon blijft staan. AZ heeft nog de mogelijkheid om de komende dagen in beroep te gaan tegen de straf. De club overweegt momenteel of het dit wil doen, of dat het de schorsing accepteert.

Dubbele confrontatie met Feyenoord

Het betekent dramatisch nieuws voor Maarten Martens. De interim-trainer van AZ kan namelijk al niet beschikken over Yuki Sugawara, die met Japan meedoet aan de Azië Cup. Daardoor blijven er weinig smaken over. Komende zondag speelt AZ in de Eredivisie tegen Feyenoord, terwijl beide ploegen een aantal dagen later in de KNVB Beker tegenover elkaar staan.

Vooral het duel in de Nederlandse competitie is van cruciaal belang. Ajax heeft nog slechts een punt achterstand op de Alkmaarders en heeft dit weekend de mogelijkheid om voorbij de concurrent te gaan. Dan moet de ploeg van John van ‘t Schip het echter wel voor elkaar zien te krijgen om in een thuisduel PSV aan de kant te zetten.

Gaat AZ Kasius missen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie