AZ legt derde zomeraanwinst vast

Foto: AZ legt derde zomeraanwinst vast

AZ heeft zijn derde zomeraanwinst gepresenteerd. Denso Kasius komt over van Bologna en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027. Eerder wisten de Alkmaarders al David Møller Wolfe en Ruben van Bommel te strikken.

Veel clubs voor Kasius

De twintigjarige rechtervleugelverdediger is geen onbekende in Nederland. Kasius doorliep onder meer de jeugdopleiding van ADO Den Haag, alvorens hij in 2018 naar FC Utrecht vertrok. Bij de Domstedelingen maakte de rechtsback zijn debuut in het betaalde voetbal, maar Kasius maakte vooral indruk bij FC Volendam waar hij op huurbasis werd gestald. Dat leverde Kasius een transfer op naar Bologna, dat hem het afgelopen half jaar nog stalde bij Rapid Wien.

De Nederlands jeugdinternational vertelt op de clubsite blij te zijn met zijn terugkeer op de Nederlandse velden bij AZ. “AZ staat bekend om zijn ambities en de aanvallende manier van voetballen, wat erg goed bij mij past. In het buitenland heb ik veel dingen geleerd en ben ik volwassen geworden. Wel heb ik minder gespeeld dan vooraf gehoopt. Ook daarom ben ik blij om weer in Nederland te zijn.”

Huiberts blij met komst Kasius

Technisch directeur Max Huiberts ziet Kasius als een welkome aanvulling op de selectie. “Het is heel prettig om de rechtsbackpositie weer dubbel bezet te hebben. We kennen Denso al van zijn eerdere periode in Nederland. En zelfs nog vanuit zijn jaren in de jeugdopleiding bij onder meer ADO Den Haag. Hij is dus beslist geen onbekende voor ons. We wisten dat hij het bij Rapid Wien goed had gedaan. Onze interesse en de gesprekken die daaruit volgden liepen al een tijdje. We zijn heel blij dat we een speler met het profiel van Denso aan de selectie kunnen toevoegen.”

Is Kasius een aanwinst voor AZ?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie