‘Megatransfer PSV op komst’

Foto: ‘Megatransfer PSV op komst’

PSV kent een uiterst succesvol seizoen en kroonde zich afgelopen week tot kampioen van Nederland. Daardoor lijkt de kans groot dat enkele sterkhouders komende zomer zullen vertrekken. Toch wil Earnest Stewart voorkomen dat PSV leegloopt, al geeft de technisch directeur tot dat ook de Eindhovenaren niet ontkomen aan het verkopen van een topspeler.

Stewart wil grote PSV-verkoop realiseren

In gesprek met Voetbal International geeft Stewart aan dat hij het als taak ziet om als technisch directeur bij PSV geld te genereren. “Dat is waarom we bij PSV ieder seizoen één of meer grote verkopen willen doen.” Volgens de Amerikaan is daar ook geen ontkomen aan. “Maar dat is bij bijna iedere club hier zo. Dat is het Nederlandse model. Dat blijft bij ons ook zo. En het zou kunnen dat we dat na dit seizoen ook weer gaan doen.”

Volgens Stewart is de situatie bij PSV wel anders geworden nu de Eindhovenaren al weten dat ze Champions League-voetbal gaan spelen, waardoor er volgens de technisch directeur andere beslissingen kunnen worden genomen. “Het geld dat daaraan hangt, maakt het makkelijker om een keer een andere beslissing te nemen. We zouden een keer nee kunnen zeggen tegen een verkoop. Dat is lekker en het neemt wat druk weg. En in het kopen van spelers helpt het ook.”

Tegenover het weekblad geeft Stewart aan dat PSV er goed op staat. “We zouden nu ook aan de voorkant al wat kunnen doen en we zijn niet meer zo afhankelijk van verkopen voor we de volgende stap kunnen maken. Maar zomaar blanco meerdere dingen doen, dat is ook niet het geval.”

Stewart heeft lijstjes klaar bij PSV

Stewart weet dat clubs gaan komen voor de topspelers van PSV, zoals Johan Bakayoko en Joey Veerman, maar dat noemt de Amerikaan geen probleem. “Dat is niet moeilijk voor me. Neem Xavi Simons. Die is vertrokken. Maar wij mogen gewoon blij zijn dat hij hier een jaar heeft gespeeld. Wij moeten er alleen voor zorgen dat de volgende speler weer klaarstaat. Volgens mij is dat dit seizoen prima gelukt. En zo kijk ik er altijd tegenaan. Wij moeten ervoor zorgen dat er steeds nieuwe aanwas is.”

In ieder geval lijkt Stewart al voorbereid op het vertrek van enkele sterkhouders. ” je mag ervan uitgaan dat de lijstjes klaar zijn en dat de vervangers klaarstaan als er iemand vertrekt. Daar zijn we een heel jaar mee bezig. Dat is niet altijd eenvoudig. Want je merkt nu dat spelers op wat voor manier dan ook willen profiteren van dit succes. Hetzij met een volgende stap, of financieel, of het hier iets beters voor elkaar krijgen. Dat snap ik allemaal. Wij zijn continu met spelers en managers aan de slag om dat goed op te vangen. Maar dat zal af en toe best moeilijke periodes geven.”

Heeft Stewart goede aankopen gedaan voor PSV?

  • Ja, heeft het goed gedaan
  • Nee, zijn transferbeleid is niet zo sterk
2730+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:10
520+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
08:50
4088+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
08:34
161+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
08:15
929+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
07:41
941+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
07:20
183+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
07:00
27+
Afscheid nemen bestaat niet met kers op de spitsentaart | SN Team van de Week 34
23:37
224+
Luuk de Jong: “Eigenlijk hou ik daar niet van”
23:24
115+
Analisten zien beste Eredivisie-aankoop: “Zonder twijfel”
23:13
230+
Guardiola: “Kans is groter dat ik vertrek”
23:05
191+
Timber over Oranje: “Blijkbaar niet op tijd fit”
22:59
76+
Team Farioli reikt Bizot helpende hand
22:40
328+
Brobbey onthult droomclub: “Dat stadion…”
22:35
169+
“Heel knap wat Van ‘t Schip gedaan heeft”
22:22
1323+
‘Ten Hag naar Ajax of Europese gigant’
22:14
224+
Van Hanegem laakt Koeman: “Heel jammer”
22:01
609+
‘Volgende Feyenoorder neemt afscheid’
21:48
82+
Sahraoui: “Kan veel van Van Persie leren”
21:34
523+
Aké spreekt klare taal over EK-deelname
21:23
603+
Perez is klaar met ‘poppenkast’ in Eredivisie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie