‘Hierom klapte Potter-deal met Ajax, twee kandidaten over’

Foto: ‘Hierom klapte Potter-deal met Ajax, twee kandidaten over’

Graham Potter wordt niet de nieuwe trainer van Ajax. Dat werd donderdagavond al duidelijk, nadat meerdere media wisten te melden dat de Engelsman de Amsterdammers zou hebben afgezegd. De Telegraaf meldt vrijdagochtend dat Potter telefonisch de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken. De financiële eisen van Potter blijken Ajax te gortig te zijn.

Financiële eisen Potter te gortig, Ajax schakelt door naar Farioli

“Kroes had tot gisteravond goede hoop Potter snel te kunnen presenteren, omdat de voormalig coach van Chelsea bereid was financieel water bij de wijn te doen”, schetst de krant. “Het verlangde salaris bleek Ajax in de huidige situatie van de club echter nog steeds te gortig. Bovendien stond de Engelsman erop zijn eigen scout te mogen meenemen.” Dat laatste bleek ook onbespreekbaar voor Ajax, dat zelf graag de regie in handen wil houden bij het invullen van de staf om zo te voorkomen dat passanten de regie krijgen. Potter zou daarnaast niet nog een nieuw voorstel in beraad willen nemen, omdat de onderhandelingen voor hem al te lang duurden.

Ten Hag ook nog in beeld bij Ajax

De Telegraaf stelt dat er nog twee kandidaten over zijn voor Ajax, waar Erik ten Hag er ook nog een van is. De Nederlandse oefenmeester zit op de wip bij Manchester United, maar het is vooralsnog onduidelijk of Ten Hag snel, of aan het einde van het seizoen wordt ontslagen.

De oud-trainer van de Amsterdammers lijkt dan ook niet de voornaamste kandidaat voor Ajax schrijft de ochtendkrant. “Kroes wil niet te lang wachten om de optie-Farioli niet te verspelen. Bovendien gaat Ajax er vanuit dat Ten Hag meer ijzers in het vuur heeft dan alleen een terugkeer naar Ajax. Daarom heeft Francesco Farioli van OGC Nice op dit moment de beste papieren voor het trainerschap bij Ajax.”

De Italiaanse oefenmeester heeft al meerdere gesprekken gevoerd met Kroes en zou naar verluidt ook oren hebben naar de Ajax-job. De Amsterdammers moeten echter wel eerst nog een overeenkomst zien te bereiken met Nice over een afkoopsom voor de 35-jarige Italiaan, die ook nog geen persoonlijk akkoord heeft bereikt met Ajax.

Moet Ajax Farioli aanstellen of wachten op Ten Hag?

  • Farioli aanstellen
  • Wachten op Ten Hag
579+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie