Almere-City talent weerlegt fabel: “Ik ben niet van adel”

Foto: Almere-City talent weerlegt fabel: “Ik ben niet van adel”

Jochem Ritmeester van de Kamp is sinds dit seizoen een bekende naam in de Eredivisie. Het talent van Almere City komt regelmatig voorbij op televisie en zijn bijzondere achternaam blijft bij veel mensen hangen. “Ik hoor van alles voorbij komen”, zegt hij tegen SoccerNews.

Interview met Jochem Ritmeester van de Kamp, Almere City

Voor de neutrale toeschouwers was Almere City – AZ (0-0) geen wedstrijd om lang te houden. Geen goals, bijzondere acties en spektakel, maar dat kon Jochem Ritmeester van de Kamp (20) weinig schelen. Net als de thuissupporters in het Yanmar Stadion was hij blij met het gelijkspel.Gekeken naar de ranglijst zeker, want tegen de ploegen uit de top vijf is elk punt mooi meegenomen.” De missie van Almere om lijfsbehoud verloopt met een dertiende plek best voorspoedig. “Maar we zijn er nog niet. Er komen een paar belangrijke tegenstanders aan. We moeten zo doorgaan en dan zien we het wel aan het einde van de rit.”

Tijdens het eerste seizoen van Almere City in de Eredivisie heeft Ritmeester van de Kamp flink kunnen werken aan zijn naamsbekendheid. De middenvelder uit eigen jeugd is nu ook buiten de polder een bekende naam. “Nou, heel bekend valt wel mee. Maar ik merk het wel. Ik krijg vaak complimenten over mijn naam. Dat is leuk”, reageert hij. “Sommige mensen denken dat Ritmeester mijn tweede naam is. Die vragen zich af waarom commentatoren telkens mijn tweede naam uitspraken, maar het is echt alleen mijn achternaam.” Het doet denken aan Jan Vennegoor of Hesselink. Ook dat hoort hij vaker. “Ja, die ken ik wel. Daar word ik vaak mee vergeleken.”

Ineens een bekende naam in de Eredivisie: “Leuk compliment” | SN Mixed Zone

Graaf Ritmeester van de Kamp?

Ritmeester van de Kamp, geboren in Laren, krijgt wel eens de vraag of hij van adel is. Maar dat gerucht verwijst hij naar het rijk der fabelen. “Dat heb ik regelmatig gehoord, maar voor zover ik weet is dat niet het geval. Wel leuk dat mensen erover beginnen. Ik hoor van alles voorbij komen.”

Iets langer dan een jaar geleden was zijn naam nog minder verspreid door het land. Tot hij in het midden van vorig seizoen doorbrak bij Almere City. “Het is best snel gegaan. Vorig jaar was mijn eerste seizoen als prof. Vanaf januari 2023 ben ik veel gaan spelen in de Keuken Kampioen Divisie, daarna de play-offs en nu in de Eredivisie. Dat is allemaal heel mooi.”

Handhaving met de club waar hij sinds zijn negende jaar speelt zou de kers op de taart zijn. “Daar gaan we voor. Ik gun het de mensen op de tribune, die hier elke wedstrijd weer een leuke sfeer maken. Ik kan me voorstellen dat deze wedstrijd niet spectaculair was om te zien. We moesten als spelers heel erg bikkelen op het veld, maar we hebben een punt verdiend en daar kunnen we blij mee zijn.”

Was zijn naam jou al opgevallen?

  • Ja, mij wel.
  • Nee, mij niet.
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie