Antireclame voor het voetbal bij Almere City – AZ

Foto: Antireclame voor het voetbal bij Almere City – AZ

Het is AZ niet gelukt om te winnen bij Almere City. In een bloedeloze 0-0 lieten beide ploegen niet zien dat voetbal de mooiste sport ter wereld is. Op een paar halve schoten en felle duels na was er eigenlijk niets om opgewonden over te raken. Almere City zal toch blij zijn met het punt, dat helpt in de missie om lijfsbehoud. AZ droop teleurgesteld af.

Verslag Almere City – AZ vanuit het stadion

De eerste helft kunnen we het best samenvatten met de woorden van NOS-commentator Andy Houtkamp: “Pamela Anderson in een bontjas is leuker.” Weinig aan dus. Voor de neutrale en niet-neutrale toeschouwer was het hopen dat de bontjas uitging. Hopen dat Almere en AZ in de tweede helft de schroom van zich af zouden gooien en wat spektakel zouden brengen voor het publiek.

Vangelis Pavlidis wilde die taak wel op zich nemen. De topscorer van de Eredivisie ging meteen na de rust in zijn eentje op de keeper van Almere af. De spits wachtte lang, erg lang, en koos de korte hoek, maar doelman Nordin Bakker zat er goed bij en voorkwam een goal. De tweede keer dat het stadion opleefde was toen Riechedly Bazoer tien minuten voor tijd een vrije trap huizenhoog over schoot. Het thuispubliek had het de hele wedstrijd al op de AZ-verdediger gemikt, nadat die twee keer bleef liggen na een overtreding. Leedvermaak was het enige vermaak dat ze kregen.

Koude kermis

Want de toeschouwers die op zaterdagavond een mooie wedstrijd hoopten te zien, kwamen van een koude kermis thuis. Het leek de supporters van Almere na het laatste fluitsignaal niet eens te deren. Ze namen het punt met gejuich in ontvangst. De spelers van AZ stapten balend van het veld. De laatste keer dat zij in competitieverband een overwinning konden vieren was 9 december, toen nog onder de ontslagen trainer Pascal Jansen. Ajax kan morgen bij winst op Heerenveen de vierde plek van ze overnemen.

AZ-spelers zeggen elkaar de waarheid: “Boos en teleurgesteld” | SN Mixed Zone

AZ is niets opgeschoten met het ontslag van Jansen

  • Eens
  • Oneens
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie