Feyenoord verpulvert Almere in duel dat een uur stil heeft gelegen

Feyenoord heeft zondagmiddag de eerste overwinning van dit Eredivisie-seizoen geboekt, tegen een armetierig Almere City. In De Kuip werd het uiteindelijk 6-1, het had ook zomaar 9-3 kunnen worden. In de eerste helft kreeg Almere namelijk in de openingsfase nog twee gigantische kansen.

Onweer zorgt in De Kuip voor meer problemen dan Almere City doet

Verder werd het eerste speelbedrijf al heel vroeg onderbroken door een onweersbui boven Rotterdam-Zuid. Uiteindelijk heeft de wedstrijd een uur stilgelegen. Normaliter volgt na een half uur al definitieve staking, maar omdat beide ploegen liever door wilden toonde arbiter Bas Nijhuis extra geduld. Het stond op dat moment al 1-0 door een doelpunt van Santiago Giménez (assist van uitblinkende Quinten Timber).

In de tiende minuut verdubbelde Igor Paixão al de marge op aangeven van Calvin Stengs, en nog negen minuten later was de wedstrijd al wel gespeeld. Verdediger Lutsharel Geertruida trof als een volleerde spits doel, op aangeven van een andere verdediger; captain Gernot Trauner. Overigens betekende de overrompeling niet dat Almere er helemaal niet aan te pas kwam. Zo miste spits Thomas Robinet nog op onbegrijpelijke wijze een intikker op 30 centimeter van een leeg doel.

Promovendus scoort nog wel ‘doelpuntje voor de eer’

Na rust drukte Feyenoord stevig door. Mats Wieffer liet de 4-0 aantekenen en Giménez liet de 5-0 achter zijn naam zetten. De Mexicaan kreeg hoogstpersoonlijk een ietwat simpele penalty mee van arbiter Nijhuis en benutte het buitenkansje zelf optimaal. Na de 5-0 nam Feyenoord was gas terug, waardoor de uitploeg nog een keer tot juichen kwam. Jochem Ritmeester van de Kamp plaatse vanaf de zestienmeterlijn knap binnen achter doelman Timon Wellenreuther. Het laatste woord kwam toch nog van Feyenoord, middels Quinten Timber in de blessuretijd (6-1).

Scoreverloop: 1-0 (04′) Santiago Giménez, 2-0 (10′) Igor Paixão, 3-0 (19′) Gernot Trauner, 4-0 (50′) Mats Wieffer, 5-0 (66′) Santiago Giménez (strafschop), 5-1 (89′) Jochem Ritmeester van de Kamp, 6-1 (90+5′) Quinten Timber