Crisis in Arnhem houdt aan, Vitesse blijft laatste

Foto: Crisis in Arnhem houdt aan, Vitesse blijft laatste

Vitesse blijft na een 1-3 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen de hekkensluiter van de Eredivisie. Een groot deel van de supporters riep tijdens de wedstrijd om het ontslag van trainer Phillip Cocu.

‘Aju Cocu’

Vitesse kende een veelbelovende start van het duel. Scheidsrechter Edwin van de Graaf onderbrak de wedstrijd kort vanwege rookwolken die het zicht belemmerden. Vrijwel direct na het hervatten nam Vitesse de leiding toen Million Manhoef een prachtig schot op doel loste.

Het schot van de 21-jarige Manhoef, die de bal ontving in het strafschopgebied van Van Ginkel, was krachtig en precies. Doelman Andries Noppert had geen kans en zag de bal in de verre hoek belanden.

De veelbelovende start van de wedstrijd leidde niet tot verdere kansen. Pas in de 25e minuut diende zich de volgende kans aan, die meteen resulteerde in een doelpunt, ditmaal aan de andere zijde van het veld. Pelle van Amersfoort scoorde de gelijkmaker op aangeven van Ché Nunnely.

Van Amersfoort wist verdediger Nicolas Isimat-Mirin te slim af te zijn en vuurde van dichtbij een krachtig schot op doelman Eloy Room, waarna de bal in de bovenhoek belandde. Dit was de eerste competitietreffer van dit seizoen voor de 27-jarige aanvaller van Heerenveen.

Rode kaart

Het ging voor Vitesse mis na een rode kaart voor aanvoerder Marco van Ginkel. De aanvoerder van de Arnhemmers ging per ongeluk op de achillespees van Oliver Braude staan. Nadat de VAR de scheidsrechter van dienst naar het videoscherm geroepen had, ontving Van Ginkel direct rood. Hij had overigens al geel.

Even later kwam de volgende klap voor Vitesse; Heerenveen kreeg een penalty. Anas Tahiri benutte de strafschop. Kort daarna kwamen de bezoekers via invaller Ion Nicolaescu ook nog op 1-3.

De gifbeker moet helemaal leeg in Arnhem, maar de supporters zijn er nu al klaar mee. In het stadion waren spandoeken met ‘Cocu out’ en ‘Aju Cocu’ te lezen. Ook zwaaiden fans met witte zakdoekjes.

Cocu out?

  • Ja
  • Nee
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie