Ion Nicolaescu

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Ion Nicolaescu

Ion Nicolaescu is een Moldavische spits van beroep. De international van Moldavië maakte in de zomer van 2023 de overstap van Beitar Jerusalem naar sc Heerenveen.

  • Nicolaescu speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • Eerder speelde de spits in Moldavië, Wit-Rusland, Slowakije en Israël
  • Hij won de beker in zowel Wit-Rusland als Israël
  • Nicolaescu is A-international voor Moldavië

Clubcarrière

Nicolaescu zag op 7 september 1998 het levenslicht in de Moldavische hoofdstad Chisinau. Zijn voetbalcarrière ging van start bij Scoala Sportiva Cahul, waar de aanvaller zich in de kijker speelde bij FC Zimbru Chisinau. Voor laatstgenoemde club maakte de tweebenige Nicolaescu op 20 mei 2016 zijn professionele debuut in de competitiewedstrijd tegen Academia Chisinau (0-0).

Op 29 april 2018 maakte Nicolaescu zijn eerste doelpunt voor FC Zimbru Chisinau. Op bezoek bij FC Dinamo-Auto Tiraspol (1-3 zege) wist hij meteen ook een tweede keer toe te slaan. Met vijf doelpunten en één assist in elf wedstrijden liet hij een goede indruk achter in de Divizia National.

Via Wit-Rusland naar Slowakije

In de zomer van 2018 maakte Nicolaescu de overstap naar het Wit-Russische Shakhtar Soligorsk. Voor deze club speelde hij vijftien officiële wedstrijden, maar scoren deed hij er niet. De spits won er zijn eerste hoofdprijs als profvoetballer: de nationale beker. In januari 2020 werd de Moldaviër uitgeleend aan FK Vitebsk, waar hij één op twee liep: negen doelpunten uit achttien wedstrijden.

Nicolaescu vertrok in de zomer van 2020 uit Wit-Rusland door voor een bescheiden transfersom over te stappen naar DAC Dunajska Streda. Voor de club uit Slowakije maakte de spits negen doelpunten uit 53 officiële wedstrijden. Tussendoor werd hij nog even uitgeleend aan het Israëlische Maccabi Petah Tikva, waar hij een handvol doelpunten maakte in achttien wedstrijden.

Als international van Moldavië (Pro Shots)

Goalgetter bij Beitar

In de zomer van 2022 maakte Nicolaescu permanent de overstap naar Israël. In Beitar Jerusalem vond de spits een nieuwe werkgever. Op 3 oktober maakte hij tegen Maccabi Bnei Reineh (2-3 nederlaag) zijn debuut en prompt werd zijn eerste doelpunt een feit. De Moldavische spits voelde zich er thuis en scoorde ook in de drie daaropvolgende competitiewedstrijden. Op 17 december maakte Nicolaescu zelfs vier doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Maccabi Netanya (6-3 zege).

Met achttien doelpunten en acht assists uit 32 wedstrijden bleek Nicolaescu van grote waarde voor Beitar Jerusalem. In de bekerfinale tegen Maccabi Netanya maakte de aanvaller de openingstreffer en leidde daarmee een 3-0 overwinning in. Ook voormalig AZ-aanvaller Fred Friday wist een doelpunt mee te pikken. Als bekerwinnaar mocht Beitar in de zomer van 2023 deelnemen aan de voorrondes van de Conference League, maar daarin bleek PAOK Saloniki te sterk.

Juichen voor sc Heerenveen (Pro Shots)

Transfer naar Heerenveen

Na serieuze onderhandelingen maakte Nicolaescu in augustus 2023 de overstap van Beitar Jerusalem naar sc Heerenveen. De Moldavische spits kondigde veel doelpunten aan en brak in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1 zege) meteen de ban door de openingstreffer op te eisen. Een droomstart, maar hij wist dat niet door te trekken en verloor al in september zijn basisplaats aan Pelle van Amersfoort. Wel pikte Nicolaescu als invaller een aantal doelpunten mee.


Interlandcarrière

Nicolaescu maakte op 8 september 2018 zijn debuut als A-international van Moldavië, dat in de Nations League met 4-0 verloor van Luxemburg. Zijn eerste interlanddoelpunt maakte de spits op 3 september 2020 in de Nations League-wedstrijd tegen Kosovo (1-1). Nicolaescu maakte in 2023 drie doelpunten in twee EK-kwalificatieduels met Polen, maar zijn team werd door toedoen van Tsjechië uitgeschakeld in de strijd om een ticket voor de eindronde.

Laatste update: 29 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie