Thom Haye blijkt penaltyspecialist bij Heerenveen

Foto: Thom Haye blijkt penaltyspecialist bij Heerenveen

Sc Heerenveen heeft op zaterdagavond met 3-0 van Fortuna Sittard gewonnen. De Friezen kregen daarbij wel wat hulp van de arbitrage, want ze mochten niet één, maar twee keer aanleggen voor een strafschop. Beide penalty’s werden genomen door Thom Haye, die ook twee keer raak schoot.

Heerenveen wint met 3-0 van Fortuna Sittard

In Friesland werd er voorzichtig geroepen om het ontslag van oefenmeester Kees van Wonderen, maar sindsdien is Heerenveen opeens aan het voetballen geslagen. Er werd gewonnen van Heracles Almelo (3-0), tegen Ajax (4-1) ging het wel mis, maar daarna moest ook het geplaagde Vitesse eraan geloven (1-3).

Tegen Fortuna Sittard werd die lijn doorgetrokken, al gebeurde dat aanvankelijk met enige pijn en moeite. De beginfase in het Abe Lenstra Stadion was weinig verheffend, al was er wel een gevaarlijk moment waarbij Alen Halilovic op doelman Andries Noppert stuitte. Ook Haye kreeg een mogelijkheid, maar zijn poging werd verijdeld door goalie Ivor Pandur.

Die werd even later wel geklopt, zij het vanaf 11 meter. Mitchell Dijks maakte hands, de bal ging op de stip en Haye verzilverde die uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Daarna werd het overigens wel bijna gelijk, maar Kaj Sierhuis raakte de paal.

Tweede pingel, tweede goal

In de tweede helft floot scheidsrechter Jeroen Manschot opnieuw voor een pingel, dit keer na een overtreding Deroy Duarte op Osame Sahraoui. De strafschop werd opnieuw benut door Haye, die vóór vandaag opmerkelijk genoeg nooit een penalty nam. Ion Nicolaescu bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-0.

Scoreverloop: 1-0 (45′) T. Haye, 2-0 (62′) T. Haye, 3-0 (88′) I. Nicolaescu

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie