Van Wonderen onder vuur: “Niet bezig met ‘wat als…'”

Foto: Van Wonderen onder vuur: “Niet bezig met ‘wat als…'”

Met twee overwinningen begon sc Heerenveen fantastisch aan het nieuwe Eredivisie-seizoen, maar nadien volgden vijf nederlagen op rij. Trainer Kees van Wonderen vreest in aanloop naar het thuisduel met NEC niet voor zijn baan.

Heerenveen-trainer vreest niet voor baan

Na de recente thuisnederlaag tegen Excelsior (0-3) keerde de Heerenveen-aanhang zich tegen Van Wonderen. Een nieuwe nederlaag zal zijn positie verder doen wankelen. “Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet zo mee bezig”, zo laat hij Omrop Fryslân weten. “Het gaat erom je elftal zo goed mogelijk te laten spelen, dat het team aan het groeien is. Dus ik ben niet zozeer bezig met ‘wat als…’. Dat is allemaal niet zo interessant.”

Van Wonderen kiest tegen NEC voor Pelle van Amersfoort als spits. Twee relatief dure spitsen, Daniel Karlsbak (2,3 miljoen) en Ion Nicolaescu (1,3 miljoen), zitten dus op de bank. “Het is niet zo dat als we een jongen halen en dat hij dan zeker is van zijn plek. Dat diegene ongeacht wat er gebeurt, nooit meer gewisseld wordt. Bij een ontwikkeling hoort ook dat een speler moet wennen om vervolgens weer de kans gaat krijgen om te laten zien dat hij van toegevoegde waarde is.”

Heerenveen moet gevoelsmatig winnen, maar Van Wonderen zal zijn team niet vol op de aanval laten spelen. Compactheid speelt een grote rol. Kijk nou naar de Champions League wedstrijden van Atletico Madrid; waar ze soms staan met z’n allen. Op 20 meter van hun eigen zestien en dan staan de spitsen halverwege hun eigen helft. Dat is iets wat het normale voetbal laat zien. Want als je de ruimtes te groot maakt, dan gaan goede ploegen erdoorheen tikken.”

Krijgt hij ontslag bij een tegenvallend resultaat?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie