Etienne Vaessen verdiende winnaar, PSV-parel | SN Team van de Week 7

Foto: Etienne Vaessen verdiende winnaar, PSV-parel | SN Team van de Week 7

Speelronde 7 van de Eredivisie is natuurlijk de speelronde van Etienne Vaessen. De RKC Waalwijk-doelman liet de voetbalwereld schrikken na een heftige botsing met Ajax-spits Brian Brobbey. De medici reageerden gelijk en adequaat en ook de aangeslagen spelers van RKC en Ajax toonden op een indrukwekkende manier hun menselijke kant. Het gaat weer de goede kant op met Vaessen, na zo’n 7e speelronde is duidelijk dat dat nieuws de grootste winst is. Hierbij het SoccerNews Team van de Week 7.

SN Team van de Week 7: Etienne Vaessen SN Sterspeler, PSV en Feyenoord blijven sterk en Zweedse killer in Almelo

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Etienne Vaessen is de verdiende winnaar van de ereprijs SoccerNews Sterspeler van de Week 7. Brian Brobbey is een goede tweede, maar ook elders werd er gevoetbald. De voetbalwereld is soms lelijk, maar soms ook zo mooi. We grijpen ons bij het SoccerNews Team van de Week vast aan de mooie kant van de medaille en zien ook de mooie reacties. Want er waren nog acht andere wedstrijden, waarbij veel spelers dongen naar een plekje in het SN Team van de Week.

Keeper en SN Sterspeler van de Week 7: Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)

Als eerbetoon aan zijn kracht en om hem een sterk herstel te wensen verdient Etienne Vaessen natuurlijk een plek onder de lat én de SN Sterspeler van de Week-uitverkiezing. Door alle heftigheid vergeten we bijna dat de 28-jarige RKC-goalie ook gewoon weer heel sterk stond te keepen. Dat deed hij vorig seizoen al, wat leidde tot een nominatie voor de SN Keeper van het Jaar. Het is nog steeds zeer opmerkelijk dat bondscoach Ronald Koeman niet eens één keertje Vaessen heeft opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Tegen Ajax was hij ook weer goed voor een paar reddingen. Zo was hij zeer scherp op een knallend schot van Brian Brobbey, de spits die hij ook in het SN Team van de Week 7 als teamgenoot gaat treffen.

Rechtsback: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Een andere speler die zich wel in het Nederlands elftal heeft gevestigd is Lutsharel Geertruida van Feyenoord. De rechtsback/rechter centrale verdediger speelde weer een erg overtuigende pot tegen Almere City (3-1). De reserve-aanvoerder van de Rotterdammers heeft het mislopen van een toptransfer goed verwerkt en is klaar om in de Champions League hoge ogen te gooien. Tegen Almere was hij goed voor 1 assist en een nauwkeurige passpercentage van 86 procent. Woensdag Atlético Madrid-uit.

Rechtercentrale verdediger: Dominik Oroz (Vitesse)

De Champions League is Dominik Oroz van Vitesse nog lang niet aan toe, maar dat hij in de Eredivisie uitblinkt is na zondag een feit. Als Oostenrijkse centrale verdediger weet je misschien niet wat de Gelderse derby inhoudt, maar hij was in ieder geval totaal niet onder de indruk van de Nijmeegse entourage. Oroz was sterk in de duels en met een fraaie kopbal zorgde hij voor het reddende doelpunt (1-2, eindstand 1-3). Vitesse is weer even uit de crisiszorgen, het belangrijkste duel van het jaar is gewonnen. Oroz bedankt.

Linkercentrale verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

Oroz vormt een verdedigingsduo met Olivier Boscagli van PSV. De Franse fijne verdediger vindt het prima, want de linkspoot kan met iedereen goed overweg. In de ploeg van Peter Bosz heeft hij elke week wel een andere partner. De Eindhovense swinger blijft altijd rustig en was in de moeizame PSV-zege op FC Volendam (3-1) weer overtuigend. Vooral zijn passing valt op. Hij gaf liefst 119 passes, waarvan er 104 aankwamen (87 procent). Ook creëerde hij 5 kansen en dat als verdediger. Zo schoot hij 3 keer en raakte hij 1 keer de lat. Enige minpuntje was het weggeven van de penalty, maar Boscagli is een zekerheidje bij PSV en als hij zo doorgaat ook bij het SN Team van de Week.

Linksback: Arthur Zagré (Excelsior)

In het SN Team van de Week hopen we altijd op wat tot nu toe onontdekte pareltjes en met Arthur Zagré van Excelsior denken we er eentje gevonden te hebben. De linksback was mede verantwoordelijk voor de spectaculaire zege van de Kralingers op Sparta. De tweede Rotterdamse derby werd met 2-1 gewonnen. De 21-jarige Fransman met zijn brede glimlach was sterk in de duels, nauwkeurig in de passing en met rendement. Hij speelde een Spartaan uit en haalde verwoestend uit, onderkant lat, patsboem, raak! En oh ja, Rotterdam staat nu even op 4 (Feyenoord), 5 (Excelsior) en 6 (Sparta) in de Eredivisie. Wie had dat verwacht!?

Controlerende middenvelder: Jordy Clasie (AZ)

Van het ontdekte pareltje gaan we naar een vaste SN Team van de Week-waarde. Jordy Clasie is de controleur die we elke week wel in ons team willen hebben. De AZ-middenvelder heerste weer op het veld in Alkmaar. De aanvoerder leidde zijn AZ naar een overtuigende 4-0 zege op Fortuna Sittard. Uiteraard was Clasie weer subliem in de passing (95 procent nauwkeurigheid) en zette hij met een sterk afstandsschot (1-0) AZ op het goede spoor.

SoccerNews Team van de Week 7.

Rechtermiddenvelder: Thomas Robinet (Almere City FC)

Het SN Team van de Week 7 speelt in de Peter Bosz-opstelling van PSV. Dat betekent 1 doelman, 4 verdedigers op lijn, 1 controlerende middenvelder, 4 vrij aanvallend ingestelde middenvelders en 1 spits. Op de vleugels van die aanvallende middenlinie hebben we op de rechterkant gekozen voor Thomas Robinet. Hij heeft misschien niet zoveel aanvallende drang als bij ons aan de linkerkant, maar hij is wel heel erg sterk. Zo wint hij bijna al zijn duels en bezorgde hij Almere City een historische zege. De 2-0 winst bij FC Utrecht betekende namelijk de allereerste overwinning in de Eredivisie. Robinet kopte de 1-0 binnen en liet Flevoland juichen.

Aanvallende middenvelder: Malik Tillman (PSV)

Malik Tillman liet Eindhoven juichen, want PSV heeft ook een tot nu toe nog onontdekte parel in huis. De Amerikaanse aanvallende middenvelder, gehuurd van Bayern München (met aankoopoptie), liet zich plots zien tegen FC Volendam. Met een doelpunt en een schitterende assist zette hij zichzelf op de kaart. Aad de Mos heeft het al over een “nieuwe Riquelme”. Tillman had zich een week geleden nog verslapen, maar was tegen FC Volendam (3-1) scherper dan ooit. Hij strooide met de heerlijkste passjes, voerde de meeste dribbels (3) uit en was de speler tegen wie de meeste overtredingen (3) werden begaan. Niet alleen heeft hij technisch vernuft, hij is ook sterk in de duels. Zo won hij ook de meeste duels (13), al ging hij ook de meeste duels aan (23). Tillman zou weleens het laatste puzzelstukje van Bosz kunnen zijn op weg naar glorie. Eerst mag hij gloriëren in het SN Team van de Week.

Aanvallende middenvelder: Calvin Stengs (Feyenoord)

Tillman gaat een koppeltje centraal aanvallend vormen met Calvin Stengs. De Feyenoord-middenvelder heeft ook een strippenkaart op het SN Team van de Week. De rappe technische middenvelder had even tijd nodig om te wennen, maar past inmiddels perfect in het spel dat Arne Slot bij Feyenoord voor ogen heeft. Stengs gaf 1 assist en scoorde 1 keer in de 3-1 zege op Go Ahead Eagles. Vooral de 2-0 van Stengs was een schoolvoorbeeld van hoe je als aanvallende middenvelder de zestien moet penetreren. Quilindschy Hartman (nét afgevallen voor het SN Team van de Week 7) zag Stengs zich al tussen de verdediging wurmen en legde perfect af. Stengs was de creatieve man met 5 gecreëerde kansen tegen Go Ahead. Stengs heeft zich inmiddels bewezen in de Eredivisie en ook tegen Celtic was hij van grote waarde. Kan hij het nu ook laten zien tegen Atlético?

Linkermiddenvelder: Emil Hansson (Heracles Almelo)

We spraken Emil Hansson al in het begin van het seizoen (zie video hieronder) en de Zweed had er toen al veel zin in. Hij miste de Eredivisie en wilde met zijn Heracles laten zien dat ze ook een rol kunnen betekenen op het hoogste niveau. Nou dat heeft de Zweed inmiddels gedaan. Het gepromoveerde Heracles Almelo staat na 7 duels keurig op de 7e plaats en won dankzij Hansson met 2-1 van medepromovendus PEC Zwolle. Hij schoot een penalty keurig binnen en was later met een geplaatst schot ook verantwoordelijk voor de winnende. Ga zo door Emil!

Spits: Brian Brobbey (Ajax)

Tot slot hebben we uiteraard een plekje ingeruimd voor Ajax-spits Brian Brobbey. Hij kreeg de schrik van zijn leven toen hij met Vaessen botste en de keeper roerloos bleef liggen. Brobbey sloeg een kruisje en was na afloop in tranen. De beer van een spits toonde zijn menselijke kant en dat na een wedstrijd waarin hij al vol emotie zat en de gevaarlijkste speler op het veld was. Hij had gescoord met een verwoestend schot zoals alleen hij dat kan en dankzij Vaessen ontbrak nog zijn tweede. Brobbey hoort gewoon in de spits bij Ajax ondanks al die in Amsterdam gekochte spitsen. Hopelijk komen Brobbey en Vaessen elkaar snel tegen bij het SN Team van de Week 7 en kunnen ze elkaar een meer dan gemeende knuffel geven. De knuffel die wij bij het SN Team van de Week ook aan Brobbey en Vaessen willen geven.

Vind jij Malik Tillman ook op Riquelme lijken?

  • Ja, ik ben het met Aad eens
  • Aad heeft ongelijk
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:45
3+
EK-opsteker voor Ronald Koeman
14:29
50+
‘Stunttransfer voor Louis van Gaal’
14:14
107+
‘Ajax-spelers hakken knoop door over toekomstige trainer’
14:00
0+
De lachwekkende hype rond kroonprins Graham Potter
13:48
22+
Lucas Moura blikt terug op zijn goal tegen Ajax
13:33
356+
Hélène Hendriks doet boekje open over relatie met 65-jarige man
13:21
43+
Fabrizio Romano onthult waar Ziyech volgend seizoen speelt
13:03
125+
Spelers Roda ‘zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer’
12:49
87+
‘Barça én Bayern kiezen voor oude bekende als hoofdtrainer’
12:33
191+
BILD onthult welke club concreet is voor Geertruida
12:20
286+
‘Pascal Jansen kan naar achtvoudig landskampioen’
12:00
370+
Promotiekraker Groningen-Roda draait uit op ‘vriendenmoord’
11:48
65+
‘PSV-vertrekker kan naar Australië’
11:34
102+
Saibari geeft update over de status van Tillman: ‘Hij leeft nog’
11:21
155+
Genee over VI-gast: ‘Zal niet zeggen depressief, maar wel zwaar somber’
11:04
86+
‘Promovendus Willem II wil speler weghalen bij Feyenoord’
10:50
576+
Joey Kooij op opmerkelijke plek gespot: ‘Kan toch goddomme niet waar zijn?’
10:35
324+
Vader Danny ‘verklapt’ op tv waar Daley Blind volgend jaar speelt
10:20
92+
Eredivisie-revelatie (35) ‘had best bij Feyenoord kunnen spelen’
10:01
401+
El Ahmadi walgt van Derksen en Gijp: “Ik ben exact wat zij willen zijn”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie