De Mos spot ‘nieuwe Riquelme’ in Eredivisie: “Mijn vingers bij afgelikt”

Foto: De Mos spot ‘nieuwe Riquelme’ in Eredivisie: “Mijn vingers bij afgelikt”

Aad de Mos is ondersteboven van het basisdebuut van Malik Tillman bij PSV. De Amerikaanse aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Bayern München en scoorde tegen FC Volendam een fraai doelpunt, nadat-ie eerder al een prachtige assist op Guus Til had afgeleverd.

‘Wist niet dat hij zó goed kon voetballen, een fenomeen’

“Ik wist niet dat hij zo goed kon voetballen”, zegt De Mos in Goedemorgen Eredivisie, op ESPN. “Ik heb mijn vingers erbij afgelikt, wat die man liet zien. Zijn fluwelen balbehandeling deed mij denken aan Riquelme. Hij speelt alle ballen vooruit in de loop. Dit is helemaal zijn positie nu, ideaal voor uitwedstrijden in de Champions League. Het is een fenomeen, een fantastische speler om naar te kijken als je liefhebber bent.”

Mijn vraag is waarom hij bij Rangers en Bayern München niet is geslaagd. Dat heeft met één ding te maken: handelingssnelheid in de grote wedstrijden. Ik ben benieuwd of hij het tegen Sevilla en in andere grote wedstrijden ook kan uitvoeren op deze manier. Ik denk van wel, want hij is goed omgeven. Hij krijgt de ballen op tijd ingespeeld van Veerman en kan dan de beslissende pass geven.”

Lof Peter Bosz

Ook trainer Peter Bosz was lyrisch over Tillman, op wie PSV een optie tot koop heeft bedongen: “Ik vond hem waanzinnig. Zowel met als zonder bal. Als je ziet hoe hij die goal van Guus voorbereidt, hoe hij daar weg draait, geweldig. Ik vond het Malik echt geweldig. Ook als je kijkt naar hoeveel ballen hij heeft opgepakt. Hij heeft een grote bijdrage geleverd en dat is ook wat ik van hem verwacht.” Tillman ligt nog tot medio 2026 vast bij Bayern München.

Tillman is de beste ’10’ van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie