Etienne Vaessen

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Etienne Vaessen

Etienne Vaessen is een Nederlandse doelman van beroep. Al sinds 2015 komt hij uit voor RKC Waalwijk, waar hij debuteerde als profvoetballer.

  • Vaessen speelt momenteel voor RKC Waalwijk
  • De doelman debuteerde in 2016 als profvoetballer
  • In 2014 werd hij als Mediamarkt-beveiliger neergestoken

Clubcarrière

Vaessen werd op 26 juli 1995 op de wereld gezet in Breda. Hij begon zijn voetbalcarrière bij SAB en verhuisde als D-pupil naar BSV Boeimeer, waar hij op tienerleeftijd al in de A-selectie schitterde. De doelman verdiende een overstap naar de Waalwijkse amateurclub WSC.

Op 22 maart 2014 was Vaessen betrokken bij waarschijnlijk de meest ingrijpende gebeurtenis uit zijn leven. Hij werkte op dat moment drie weken als beveiliger van de Mediamarkt. In ELF Voetbal verklaarde hij later: “Plotseling werd een jongen betrapt die een iPad ontvreemdde en daarmee de winkel uitrende. Ik wilde me bewijzen. Dit was de eerste keer dat ik een aanhouding moest verrichten. Ik ging die jongen achterna. Na honderd meter kreeg ik hem te pakken, waarna een worsteling ontstond. Plotseling zag ik een enorm mes.” Vaessen had de mazzel dat er geen vitale organen werden geraakt, waardoor hij ‘slechts’ vijf dagen in het ziekenhuis hoefde door te brengen.

RKC Waalwijk

Het steekincident heeft Vaessen niet weerhouden van een carrière als profvoetballer. In 2015 maakte de doelman de overstap van WSC naar RKC Waalwijk. Hij maakte hier op 12 augustus 2016 zijn debuut in de Jupiler League-wedstrijd tegen FC Emmen (1-0 nederlaag) door na 22 minuten in te vallen. In het seizoen 2016-2017 mocht hij in totaal negen keer opdraven op het tweede niveau van Nederland en dat leverde tweemaal een clean sheet op.

Vaessen veroverde in het seizoen 2017-2018 een vaste basisplaats onder de lat bij RKC Waalwijk en die status heeft hij sindsdien behouden. In 2019 promoveerde hij met de Brabantse formatie naar de Eredivisie door de play-offs om promotie/degradatie te winnen. In de finaleronde ontstond een heus spektakel. Na de 0-0 in Waalwijk incasseerde Vaessen vier doelpunten op bezoek bij Go Ahead Eagles, maar alsnog werd de wedstrijd in Waalwijks voordeel beslist: 4-5.

In het seizoen 2019-2020 dreigde RKC Waalwijk meteen weer af te dalen naar de Keuken Kampioen Divisie. In 24 Eredivisie-duels incasseerden Vaessen maar liefst 53 tegendoelpunten, maar door het uitbreken van de coronacrisis besloot de KNVB om geen promotie/degradatieregeling toe te passen. In de daaropvolgende seizoenen hield RKC zich kranig staande in de Eredivisie. Mede dankzij Vaessen, die regelmatig uitgroeide tot de held van Waalwijk. Zijn naam viel in 2023 zelfs in relatie tot PSV.

Laatste update: 7 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie