Luciano Valente

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Luciano Valente

Luciano Valente is een Italiaanse aanvallende middenvelder van Nederlandse komaf. Hij is een jeugdexponent van FC Groningen.

  • Valente speelt momenteel voor FC Groningen
  • In 2024 promoveerde de middenvelder naar de Eredivisie
  • Hij speelde jeugdinterlands voor Italië

Clubcarrière Luciano Valente

Valente werd op 4 oktober 2003 geboren in Groningen. Zijn voetbalcarrière ging van start bij GVAV Rapiditas, de voorloper van FC Groningen in het betaald voetbal. In 2014 mocht de aanvallend ingestelde middenvelder de overstap maken naar de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden. De club uit zijn geboortestad beloonde hem in 2021 middels zijn eerste profcontract.

Debuut voor FC Groningen

Valente maakte op 14 augustus 2022 zijn debuut in het betaald voetbal. Op bezoek bij Ajax (6-1 nederlaag) mocht de middenvelder na 79 minuten invallen voor Laros Duarte. Gedurende het seizoen mocht hij regelmatig opdraven voor de A-selectie, maar hij kon de pijnlijke degradatie uit de Eredivisie niet voorkomen. De rechtspoot maakte zijn eerste doelpunt als professional dan ook in de Keuken Kampioen Divisie tegen SC Cambuur (2-1 nederlaag). Met zeven doelpunten en zeven assists in 34 competitieduels had Valente een groot aandeel in de promotie.

Luciano Valente en Xander Blomme
Valente duelleert met Xander Blomme van Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Interlandcarrière Luciano Valente

Valente is geboren en getogen in Nederland, maar heeft Italiaanse roots. “Mijn vader komt uit Rome. Hij is hier een keer op vakantie geweest en leerde toen mijn moeder kennen. Het was liefde op het eerste gezicht”, onthulde de middenvelder in 2022 tegenover RTV Noord. Hierdoor kreeg hij de kans om in november 2021 te debuteren voor de Onder 19-selectie van Italië (drie wedstrijden). Een jaar later volgde zijn debuut in de Onder 20-selectie (één wedstrijd).

Laatste update: 30 mei 2024

Meer nieuws over Luciano Valente

22:05
37+
Willem II knokt zich in extremis naast ADO
21:55
103+
Groningen en ADO halen uit in KKD
14:30
82+
Cambuur drukt Groningen dieper de afgrond in
23:00
4504+
‘Eerste spelers richting Groningen-uitgang’
15:30
237+
‘Italiaanse ploegen melden zich voor Eredivisie-talent’
11:49
5+
Basisdebutanten bij zowel Cambuur als Groningen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie