Groningen en ADO halen uit in KKD

Foto: Groningen en ADO halen uit in KKD

FC Groningen heeft maandagavond de tweede overwinning op rij behaald in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong AZ zegevierden de manschappen van Dick Lukkien met duidelijke cijfers: 0-5.

Groningers maken er vijf

Lukkien hield er rekening mee dat Jong AZ met een ‘verzwakt’ elftal zou aantreden vanwege de aanstaande Youth League-wedstrijd. Collega-trainer Jan Sierksma kon in Wijdewormer niettemin een beroep doen op spelers als Wouter Goes en Mexx Meerdink, die allebei al in de Eredivisie zijn gedebuteerd.

Binnen tien minuten leidde Groningen al dankzij Jorg Schreuders, die zijn eerste treffer als profvoetballer maakte. Luciano Valente verdubbelde de marge na ruim een half uur spelen. De Groningers bleven ook na rust domineren, waardoor Romano Postema, Radinio Balker en Thom van Bergen de score opvoerden.

Zesklapper voor ADO

In de KKD heeft ook ADO Den Haag een overtuigende zege behaald. Jong FC Utrecht had maandagavond geen schijn van kans in de residentiestad: 6-0. Halverwege stond er al een 4-0 stand op het scorebord.

Jort van der Sande werd de grote ster aan Haagse zijde door driemaal te scoren in de eerste helft. Joel Ideho trof eveneens doel, waar Daryl van Mieghem en Malik Sellouki in de tweede helft verantwoordelijk waren voor het opvoeren van de score.

Emmen verslaat Jong PSV

Jong PSV bleek tegelijkertijd evenmin in staat om een mooi resultaat te behalen. De Eindhovense beloften gaven promotiekandidaat FC Emmen weliswaar tegenstand, maar een treffer van Rui Mendes betekende alsnog de volle pond voor de Drentenaren: 1-0. Emmen komt daarmee op een gedeelde tweede plaats.

Overige uitslagen:
FC Eindhoven – TOP Oss 0-0
Jong Ajax – Helmond Sport 4-1

Gaat FC Groningen nog meedoen om promotie?

  • Ja
  • Nee
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie