Willem II knokt zich in extremis naast ADO

Koploper Willem II heeft vrijdagavond ternauwernood een nederlaag voorkomen in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers maakten diep in blessuretijd de gelijkmaker tegen ADO Den Haag: 1-1.

Strijd om directe promotie blijft hevig

Zowel ADO als Willem II zorgde in het eerste half uur voor dreiging. Zo wist Henk Veerman niet te scoren voor de Haagse formatie, maar in de 29ste minuut werd de openingstreffer dan toch een feit. Vleugelverdediger Amir Absalem schoot de bal snoeihard achter doelman Joshua Smits.

Willem II kreeg gaandeweg de wedstrijd meerdere mogelijkheden om langszij te komen. Doelman Tim Coremans hield de voorsprong van ADO echter intact, waar Tommy St. Jago de pech had dat zijn inzet de lat teisterde. Diep in extra tijd maakte Jeredy Hilterman echter toch nog de 1-1. Een dreun voor ADO, dat Absalem nog kwijtraakte met rood.

Roda blijft ADO voor

ADO Den Haag had dankzij deze driepunter op de tweede plaats terecht kunnen komen, ware het niet dat Roda JC Kerkrade als nummer twee geen fout maakte. De Limburgers rekenden in eigen huis af met Jong PSV: 2-1.

Jong PSV nam dankzij Jason van Duiven nog wel de leiding in het Parkstad Limburg Stadion. Doelman Niek Schiks bezorgde de Eindhovense talenten echter een zware avond door een rode kaart te pakken. Maximilian Schmid en Enrique Peña Zauner kantelden de wedstrijd vervolgens in het voordeel van Roda.

Cambuur en Groningen doen goede zaken

SC Cambuur blijft uitstekend presteren sinds de trainerswissel. Henk de Jong leidde de formatie uit Leeuwarden vrijdag andermaal naar een fraai resultaat: 2-3 bij De Graafschap. Michael Breij, Marco Tol en Roberts Uldrikis maakten het verschil op De Vijverberg. Basar Önal en Donny Warmerdam scoorden tegen.

Ook FC Groningen heeft goede zaken gedaan. Dick Lukkien zag de Trots van het Noorden aansluiting behouden door thuis met 2-0 te winnen van Telstar. Luciano Valente scoorde binnen 22 minuten tweemaal voor de Groningers.