PSV’ers en Feyenoorders schitteren (door afwezigheid) | SN Team van de Week 24

Foto: PSV’ers en Feyenoorders schitteren (door afwezigheid) | SN Team van de Week 24

Hey! Een keer geen SN Team van de Week dat gedomineerd wordt door PSV’ers en Feyenoorders. Opvallend, want iedereen was vol lof over de intense topper tussen PSV en Feyenoord. Hoewel, iedereen. Peter Bosz was niet te spreken over het niveau en de jury van het SN Team van de Week dat alle wedstrijden kijkt en ook door alles heen prikt komt tot dezelfde conclusie. Want op basis van de voorselectie overleefde slechts één speler van PSV/Feyenoord de schifting.

SN Team van de Week 24:

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Keeper: Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles is altijd al bijzonder sterk in De Adelaarshorst, maar als je dan ook nog die lange in het doel hebt staan. De 191 centimeter lange Jeffrey de Lange keepte weer uitstekend tegen RKC Waalwijk (1-0). Zijn 6 reddingen en stoere uitstraling leverden hem een plekje onder de lat van het SN Team van de Week 24 op.

Verdediger: Joshua Brenet (FC Twente)

Voor De Lange hebben we een iets minder lange, maar niet minder goede Joshua Brenet. De rechtsback van FC Twente moet een beetje op stoom komen dit seizoen en is nog niet zo goed als de vorige voetbaljaargang. Afgelopen weekend zagen we weer glimpen van die oude Brenet. Met een doelpunt leidde hij Twente naar de zege (1-2) bij Vitesse. De rappe rechterverdediger was weer dreigend en komt ook weer omhoog in de statistiekenlijstjes. Hij mag nog wel wat verbeteren en kan zich bij het vertrouwde trainingskamp van het SN Team van de Week daar weer op richten. Welkom terug, Joshua!

Verdediger: Rodrigo Guth (Fortuna Sittard)

In de schaduw van de SN Sterspeler van de Week 24 schitterde een Braziliaanse Duitser: Rodrigo Guth. De verdediger van Fortuna Sittard schoof telkens door en was aanvallend van grote waarde voor de Limburgers. Fortuna won met 5-2 van Excelsior en niet alleen Sierhuis stal de show. Guth was als verdediger met 2 assists en 1 doelpunt ook van bijzonder grote waarde. Wat opviel is dat Guth de minste balcontacten had van alle spelers op het veld (die 90 minuten hebben gespeeld) en in de lucht ijzersterk is. De 23-jarige verdediger ging 6 luchtduels aan en won ze allemaal.

Verdediger: Borna Sosa (Ajax)

Hij wordt verguisd in Amsterdam en gezien als het voorbeeld voor het mislukte aankoopbeleid van Sven Mislintat. We hebben het natuurlijk over Borna Sosa. Maar het SN Team van de Week prikt door al die negatieve sentimenten heen en zag gewoon een super Sosa tegen FC Utrecht (2-0 winst). Hij was dreigend vanaf links en leverde de assist op het doelpunt van Brian Brobbey. Ook creëerde hij de meeste kansen op het veld. Het is nog niet een sublieme Sosa, maar met het subtiele extra zelfvertrouwen van deze uitverkiezing kan Ajax zo maar gaan genieten van zo’n Sosa de komende weken.

Middenvelder: Sontje Hansen (NEC)

Sontje Hansen leidde zijn NEC naar een 2-5 overwinning bij FC Volendam. Vrijdagavond verzekerde hij met een doelpunt en een assist zijn plekje in het SN Team van de Week 24. De begaafde Hansen (21) verloor geen duel, was succesvol in al zijn dribbels en was aanvallend zeer dreigend met 4 schoten en 3 gecreëerde kansen. Eerst even lekker ballen in het sterrenteam van SoccerNews, maar daarna gaat het vizier alweer op Ajax en Feyenoord.

SN Team van de Week 24.

Middenvelder: Anouar El Azzouzi (PEC Zwolle)

Het valt soms niet op in de wirwar van doelpunten, assists en overwinningen: goede spelers bij verliezende clubs. Nou bij het SN Team van de Week kijken we verder dan de winnende neus lang is en op basis van statistieken en onze mooie groene ogen kwamen we uit bij Anouar El Azzouzi voor op het middenveld. Zwolle verloor met 2-0 bij sc Heerenveen, maar dat lag niet aan 22-jarige Nederlandse controlerende middenvelder. Hij tackelde het meeste (5) en won de meeste duels (12) op het veld. Op alle statistieken scoorde hij goed. Passnauwkeurigheid (84 procent), dribbels (2/2 geslaagd) en grondduels (11 van de 16 gewonnen) sprongen daar bovenuit. Zo’n kuitenbijter met goede passing kunnen wij altijd gebruiken. Het mooie is dat hij een controlerend duo vormt met zijn tegenstander van zondagmiddag: Thom Haye.

Middenvelder: Thom Haye (sc Heerenveen)

Met Haye haal je degelijkheid in huis die met zijn techniek af en toe uitschieters heeft. Af en toe verwelkomen wij hem dan ook in het SN Team van de Week, zoals na speelronde 24. Daarin won Heerenveen met 2-0 van PEC Zwolle en was Haye de beste op het veld. Hij slaagde in 4 van zijn 5 dribbels, zijn passing was in orde met 78 procent, maar vooral in het terugwinnen van de ballen (9) en het winnen van duels (9) was hij een baas. Wij hadden daarnaast nog een vrijetrappenspecialist nodig en hebben met Haye een gehaaide speler daarin.

Middenvelder: Malik Tillman (PSV)

Zoals trainer Peter Bosz al terecht opmerkte: “PSV – Feyenoord was leuk voor de neutrale toeschouwer, maar het niveau was niet best”. De intense wedstrijd zorgde voor veel fouten aan beide kanten, maar Malik Tillman van PSV ontsprong de dans. De technisch begaafde Amerikaanse middenvelder zette PSV op het goede spoor met de openingstreffer. Hij is geen blind paard die de bal wegrost maar altijd plaatst, op inzicht en vernuft. Het wordt je dan wel lastig gemaakt door het slechte veld in Eindhoven, maar Tillman ging daar goed mee om. Hij gaf niet op na een bal op de paal, een mislukte voorzet en een valpartij. Tillman stond op en leidde PSV naar het gelijkspel, waardoor de titelstrijd beslist is. De enige op het veld in het Philips Stadion waarbij de selectie voor het SN Team van de Week 24 niet moeilijk was.

Middenvelder: Thomas Robinet (Almere City)

Hij was er al een paar keer bij en na Heracles Almelo – Almere City (2-2) heeft hij wel een steuntje in de rug nodig: Thomas Robinet. De middenvelder die ook als aanvaller uit de voeten kan was op weg om de man van de wedstrijd te worden op bezoek in Almelo. Met ijzersterk spel, een doelpunt (strafschop) en een assist zorgde hij hoogstpersoonlijk voor de 0-2 ruststand. In de tweede helft was alles anders, maar daar kon Robinet niet zoveel aan doen. Hij ging een luchtduel aan, won die, maar zijn armen gingen bij het breedmaken iets naar achteren. Scheidsrechter Dennis Higler werd door de pietluttige VAR naar de kant geroepen en tot verbazing van velen zag hij daar ook rood in. De wedstrijd kantelde en Robinet was in tranen. Troost je met deze verdiende uitverkiezing, Thomas.

Spits: Brian Brobbey (Ajax)

Deze tekst kunnen we misschien wel vast kopiëren en plakken, want Brian Brobbey is de man die het meeste gebruik maakt van de SN Team van de Week-strippenkaart. Hij is het lichtje in de Amsterdamse duisternis, de goedlachse beer die elke bal erin rost. Ajax moest dit weekend weer eens gaan winnen en richtte zijn blik op die geweldige Brobbey. Die knikte en leverde met een lekker doelpunt en assist. Hij had vorige week wat extra vrij, maar deze week niet. Want hij mag zich weer gaan melden voor het SN Team van de Week-trainingskamp.

Spits en SN Sterspeler van de Week 24: Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)

We bewaren het beste altijd voor het laatste en dus hebben we met Kaj Sierhuis de absolute smaakmaker van dit sterrenelftal te pakken. Want ja als je in 21 minuten al een assists aflevert en drie prachtige goals maakt dan ben je al hard op weg om de SN Sterspeler van de Week te worden. Als je dan ook nog eens uiteindelijk bij alle doelpunten betrokken bent in een geweldige wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Excelsior (5-2) dan weet je zeker dat je op maandagochtend die felbegeerde bokaal op je open haard bij mag zetten. Lekker een weekje goed trainen met het SN Team van de Week en Sierhuis is helemaal klaar voor de volgende wedstrijd: uit tegen zijn oude club Ajax.

Een kijkje in de voorselectie. Welke PSV’er/Feyenoorder had jij in het SN Team van de Week 24 gezet?

  • Luuk de Jong voor Brian Brobbey
  • Ramiz Zerrouki voor Thom Haye
  • Yankuba Minteh voor Sontje Hansen
  • Allemaal niet, prima SN Team van de Week 24 zo!
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:59
1+
Arsenal slaat grote slag in North London Derby
16:31
15+
Pavlidis baalt: “Ik was niet boos…”
16:28
10+
RKC verspeelt broodnodige zege op Utrecht
16:22
15+
Sparta doet goede zaken, Volendam op drempel KKD
16:00
23+
Dit zijn de opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard
15:45
301+
‘FC Barcelona wil shoppen bij Feyenoord’
15:34
50+
Xavi weerspreekt De Jong-nieuws: “Helemaal niets”
15:24
101+
Brands voorspelt megadeal Bakayoko: “Niet goedkoper”
15:12
125+
‘Streep door transfer naar Ajax’
15:00
1429+
‘Virgil van Dijk kan terugkeren in Eredivisie’
14:48
177+
Engeland niet overtuigd van Slot: “Ten Hag in vermomming”
14:26
8+
PEC stijgt naar middenmoot door zege op concurrent Heracles
14:12
20+
Effectief en zakelijk AZ ontdoet zich in subtopper van NEC
13:48
4+
Opstellingen RKC en Utrecht: ook hier degradatiekandidaat tegen subtopper
13:29
11+
De opstellingen van Sparta en Volendam: grote belangen voor beide clubs
13:09
753+
‘Recordbedrag voor Feyenoorder’
12:50
32+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
239+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
12:11
95+
Brands laat zich uit over transfertarget: “Een interessante speler”
12:00
611+
Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie