Rodrigo Guth

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Rodrigo Guth

Rodrigo Guth is een Braziliaanse centrale verdediger met Duitse roots. In de zomer van 2022 maakte hij de transfer van Atalanta Bergamo naar Fortuna Sittard.

  • Guth speelt momenteel voor Fortuna Sittard
  • De verdediger kwam eerder uit voor Pescara en NEC
  • Hij speelde in de jeugd van Coritiba FC en Atalanta Bergamo
  • Guth is een voormalig jeugdinternational van Brazilië

Clubcarrière Rodrigo Guth

De geboortewieg van Guth stond op 10 november 2000 in het Braziliaanse Curitiba. Zijn voetbalcarrière ging van start bij het lokale Coritiba FC, waar hij in de jeugdopleiding zijn kunsten mocht vertonen. De rechtsbenige verdediger maakte in augustus 2017 de overstap naar het Italiaanse Atalanta Bergamo.

Debuut voor Pescara

In 2020 zat Guth meermaals bij de wedstrijdselectie van Atalanta Bergamo, maar een officieel debuut bleef uit. La Dea besloot de Zuid-Amerikaan in de zomer voor een jaar onder te brengen bij Serie B-club Pescara. Op 2 november maakte de verdediger zijn professionele debuut tijdens de uitwedstrijd tegen US Lecce (3-1 nederlaag) en maakte meteen de negentig minuten vol. Zijn teller liep dat seizoen op naar 25 officiële wedstrijden.

Uitgeleend aan NEC

Guth mocht in de zomer van 2021 een nieuwe huurtransfer maken. Ditmaal besloot Atalanta Bergamo in te stemmen met een uitleenperiode aan NEC, dat hem op 25 september liet debuteren tijdens de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Feyenoord (5-2 nederlaag). Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte de verdediger op 6 maart 2022 op bezoek bij AZ (3-1 nederlaag). Trainer Rogier Meijer deed in totaal 24 keer een beroep op de huurling.

Kristian Lynsson en Rodrigo Guth
Guth (rechts) in duel met Ajacied Kristian Hlynsson (Pro Shots)

Overstap naar Fortuna

NEC overwoog zich in de zomer van 2022 definitief te versterken met Guth, maar de vraagprijs van Atalanta Bergamo bleek te gortig. Fortuna Sittard hapte vervolgens wel toe. De Limburgers beleefden een desastreuze start met nul punten uit vijf Eredivisie-wedstrijden, waaronder diens debuutwedstrijd tegen Ajax (2-3). In de vijfde speelronde pikte de verdediger wel zijn eerste doelpunt mee, maar ook FC Utrecht bleek te sterk (3-4). Mede dankzij Guth speelde Fortuna zich desalniettemin veilig.

Op 3 maart 2024 was Guth tegen Excelsior (5-2 zege) met één doelpunt en twee assists van grote waarde voor Fortuna Sittard. De Braziliaan groeide uit tot een zekerheidje onder leiding van trainer Danny Buijs.


Interlandcarrière Rodrigo Guth

Guth speelde zowel voor de Onder 17- als de Onder 20-selectie van Brazilië. Met eerstgenoemde ploeg was de verdediger onder meer actief op het jeugd-EK van 2017.

Laatste update: 30 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie